”Zurli” vine la tine în oraş. În scop umanitar. Vrei să dai o mână de ajutor?

Ne ştiţi, suntem fani Zurli. Când am fost întrebată de rudele mele şi de cititorii blogului din afara Capitalei cum sunt spectacolele Zurli, am simţit o umbră de tristeţe că doar noi, bucureştenii, avem parte de clipe minunate alături de această echipă fantastică. Un pic de Zurli au primit telespectatorii din ţară, dar numai cât s-au văzut la TVR, apoi la Naţional TV. O parte infimă, aş spune eu. Căci ei sunt spectaculoşi live. Emoţia, căldura, dragostea transmise de ei de pe scenă  sunt incomparabil mai mari decât atunci când îi priveşti la TV, ori pe Youtube. Meseria de jurnalist m-a ajutat să-i cunosc pe Zurlii încă de pe vremea când Mirela Retegan punea bazele unei… companii de teatru şi evenimente pentru copii. Mi-am zis atunci ”Ah, frumos!”. Atât. Dar, de când cu fii-mea, am înţeles că nu e doar ”Ah, frumos”, ci este ceva mult mai mult. E bucuria copilului meu, e transformarea copilului meu, e educaţia copilului meu – despre toate astea am scris după fiecare spectacol la care am fost. E… ceva greu de spus, de exprimat. Când am auzit prima oară de Zurli, era doar ”o” companie, acum este un fenomen. Fenomenul Zurli, care a crescut frumos, căci a fost hrănit cu dragoste multă. A copiilor noştri, a noastră, a părinţilor cărora ne creşte inima-n piept când vedem cât de fericiţi sunt copiii noştri la întâlnirile cu ei. Zurli a crescut cu dragoste şi multă, foarte multă muncă din partea celor care, hai să spun generic, muncesc să aducă bucurie în sufletele micilor (şi marilor) spectatori. Părea mea, nu ştiu dacă greşesc sau nu, e că toţi cei de la Zurli, de fapt, nu muncesc, ci se joacă. Şi se joacă frumos.

Revin la ideea de la care am ponrnit, şi anume aceea că noi, bucureştenii, suntem privilegiaţi, pentru că avem parte de multe întâlniri cu Gaşca Zurli, căci aici se ţin cele mai multe spectacole de-ale lor. Ei bine, m-am bucurat când am văzut pe pagina de Facebook a Mirelei Retegan  (”Mama Zurli”, cum am poreclit-o eu) anunţul că Zurli porneşte în turneu prin ţară cu spectacolul ”Am o căsuţă mică” (pe care noi l-am văzut şi ne-a plăcut ENORM). Un turneu caritabil, în cadrul campaniei “Priveşte şi învaţā”, realizat împreună cu Asociaţia Un Părinte Mai Bun. Pe scurt, Gaşca Zurli ia ţara la colindat, iar banii adunaţi din vânzarea biletelor vor fi donaţi copiilor săraci şi orfani din Valea Plopului. Dar, pentru ca aceste spectacole să poată ajunge în cât mai multe oraşe, e nevoie de sponsori. Aşadar, cei care vor să dea o mână de ajutor, pot trimite un e-mail la adresa indicată de Mirela în anunţul ei.
Până acum, au fost bătute în cuie următoarele spectacole:
Targu Mures LUNI – 29.09.2014, ora 18:00, CASA TINERETULUI – SALA MIHAI EMINESCU
Brasov, MARTI – 30.09.2014, ora 18:00, SALA REDUTTA,
Cluj Napoca, MIERCURI – 01.10.2014, ora 18:00, CASA DE CULTURA A STUDENTILOR
Sibiu, JOI – 02.10.2014, ora 18:00, CASA DE CULTURA A SINDICATELOR
Baia Mare, LUNI – 06.10.2014, ora 18:00, TEATRUL MUNICIPAL
Satu Mare, MARTI – 07.10.2014, ora 18:00, CASA DE CULTURA A SINDICATELOR
Zalau, MIERCURI – 08.10.2014, ora 18:00, CASA DE CULTURA A SINDICATELOR

Mai jos aveţi detalii despre acest turneu, care se desfăşoară înperioada 29 septembrie-30 noiembrie 2014

Gaşca Zurli şi Asociaţia “Un părinte mai bun”
te invită în turneul naţional
“AM O CĂSUŢĂ MICĂ”

Valea Plopului este familia cu 400 de membri. Mic sau mare, fiecare găsește aici un loc sigur și o vorbă bună. Este un loc în care răutatea nu își are casă, iar invidia și nedreptatea nu se cunosc. Se simte doar, adânc, iubirea. Părintele Tănase, cel care și-a luat de 20 de ani în grijă aceste suflete nevinovate, face eforturi mari pentru ca fiecare să aibă parte de o viață normală. Părintele a ridicat case, biserici și spații de muncă. Dar a făcut și botezuri și nunți copiilor ajunși oameni la casele lor. A trimis 20 de tineri la facultate, iar copiii lui au rezultate bune la examenele naționale. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul oamenilor care să creadă în povestea lor, care să-i ajute și să-i sprijine. De aici a pornit ideea…

 

Septembrie este luna noilor începuturi. Primele zile de toamnă, primele zile de şcoală, dar şi începutul unui minunat proiect al veseliei, al distracţiei şi al bunei dispoziţii. Nu vă lăsaţi copleşiţi de tristețea sfârșitului vacanței, ci bucurați-vă cu noi de revederea colegilor și a prietenilor de pretutindeni. Fericirea vine din fapte făcute din inimă, așa că vă invităm cu inima deschisă să ne fiți alături în cel mai frumos proiect al toamnei, un proiect dedicat copiilor frumoși, veseli și zurlii. O inițiativă educativă de implicare socială care avem convingerea că va găsi inimi deschise și va aduce multă culoare în viața tuturor. Aşadar atenţiune, accelerăm!

Suntem convinși că măcar o dată ați ascultat “Am o căsuță mică” împreună în familie, că ați fredonat ghiduș “Dacă vesel se trăiește” cu cei mici când erau triști, că ați dansat pe melodia lui Yuppi, că Fetita Zurli v-a binedispus sau că ați recunoscut la Tura Vura comportamentul unui copil neascultător. Acum aveți ocazia să întâlniți toate personajele voastre preferate în spectacol chiar la voi în oraș! Gașca Zurli împreună cu Asociația “Un părinte mai bun” și-au propus să înveselească zilele toamnei, să vă bucure și să vă încânte cu 20 de spectacole unice și minunate, care să coloreze zâmbete peste tot în țară. Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu-Mureș, Brașov, Timișoara, Arad, Lugoj, Suceava, Iași, Piatra-Neamț… şi deja am numărat până la 10.10 orașe şi apoi încă 10! Am selectat atent locurile de întâlnire și vă așteptăm acolo!

Povestea turneului nostru național va fi o poveste magică pe înțelesul celor și pe gustul celor mari: simpatică, veselă, cu mesaj, educativă și mai ales interactivă, cu șapte personaje de care copiii se vor îndrăgosti pentru totdeauna dacă nu cumva au făcut-o deja! Vom prezenta un scenariu original, cu costume spectaculoase, muzică și orchestrație modernă care va transforma o oră din viața noastră în cea mai interesantă aventură.

De ce facem acest turneu? Pentru că ne place să vedem copiii și părinții fericiți împreună. Pentru că ne place să ajutăm. Pentru că știm ce-i bucură pe cei mici, știm să-i facem să râdă, să se simtă puternici, importanți, creativi și liberi. Pentru că vrem să îți amintim ție, omule mare, că ai fost copil și că undeva în sufletul tău nu ai uitat cum e să te bucuri pur și simplu, că ești norocos să trăiești minunea vieții și că omulețul de lângă tine este cea mai importantă ființă din viața ta. Și mai facem acest turneu pentru că astfel putem ajuta copiii mai puțini norocoși prin intermediul tău și pentru că știm că doar în echipă putem face treabă bună!

Turneul național „Am o căsuță mică” este parte din proiectul „Privește și învață” lansat de Asociația „Un părinte mai bun” și Gașca Zurli. Ideea ne-a venit în vara acestui an, când am fost prezenți în cadrul unui eveniment caritabil la Casa de copii din Valea Plopului. Am întâlnit acolo sufletele minunate care au mare nevoie de noi, de dragostea și de căldura noastră sufletească. Am decis să continuăm schimbarea pozitiva pe care ne-o dorim. Astfel, cele trei luni în care Gașca Zurli le da întâlnire copiilor frumosi din țară, noi le dăm întâlnire copiilor orfani din Valea Plopului în proiectul caritabil “Privește și învață”, un proces de educație alternativă menit să le dezvolte abilități noi și să contribuie la construirea unui caracter de adult sănătos și responsabil.

          Justificarea titlului: Se spune că o imagine face cât o sută de cuvinte. Sau că ochii sunt oglinda sufletului. Privirea este, așadar, poate cel mai eficient instrument de învățare cu care suntem dăruiți. Privind poți învăța o meserie sau poți “fura” secrete și tehnici de comportament sau de trai. Poti evalua, aprecia și iubi un lucru.

Obiectivul proiectului este acela de a aduce o contribuție benefică la dezvoltarea caracterului copiilor orfani, pe care să-i ajutăm să deprindă abilități și cunostințe noi în diverse domenii. Scopul pe care ni l-am propus este să implementăm în centru tehnici de dezvoltare alternativă a copiilor, pe lângă școala pe care o urmează cu regularitate. Ne dorim dezvoltarea prin joc și comunicare, care să ușureze procesul învățării. Dorința noastră este să-i ajutăm să acumuleze cunoștințe aplicabile și de real folos, să învețe principii de bază de igienă, de alimentație și de sănătate, să descopere oportunitățile pe care viața le are pregătite pentru ei, să înteleagă de ce este important să învețe, să muncească, să își construiască o familie.

Durata și structura proiectului: timp de 3 luni, din septembrie până în noiembrie, pe durata a 6 săptămâni vom implementa activități:

de teatru: ne vor ajuta să facilităm dezvoltarea emoțională, trecând peste traumele pe care mulți dintre ei le păstrează în suflete. Punându-se în pielea altor personaje, vor reuși să transmită ceea ce simt.

– de dans: au menirea de a-i înveseli pe copii, dar și de a-i motiva, pentru că la finalul proiectului ei înșiși vor oferi spectacole complexe alături de actorii noștri.

de lectură și comunicare: cu specialiști, dar și cu multe vedete pe care ni le vom apropia în acest proiect – actori, cântăreți, dansatori sau chiar jurnaliști cunoscuți de radio sau televiziune ne vor fi alături. Vor citi și vor dezbate povești, reușind astfel să dezvolte imaginația fiecăruia.

de integrare.

Implicarea noastra în educația lor pe termen lung reprezintă poate cheia succesului. Un cunoscut proverb românesc spune că unde-s doi, puterea crește. Așa este! Iar acolo unde dorința de a face bine întâlnește pasiunea de a aduce bucurie în viața celorlalți, rezultatele sunt remarcabile! Așadar, datele sunt alese, coordonatele sunt stabilite, nu mai rămâne decât să vă rezervați un loc în sala de spectacol!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close