ZURLANDIA

Zurlandia, eveniment românesc ca “afară” 

S-a terminat și prima ediție de Zurlandia, un proiect grandios pus la cale de echipa Zurli. Mi-a plăcut. Mult!

Un eveniment la care s-a văzut că s-a muncit mult. Eveniment care, zic eu, merită cu prisosință nota 10. Au fost și cârcotași, dar, parcă, nu suntem destul de români dacă nu aruncăm cu ouă, privind de pe margine. Însă, de-a lungul timpului, cât am organizat și eu evenimente, am învățat un lucru: nu ai cum să îi mulțumești pe toți.

Cârcotași, critici și nemulțumiți vor fi întotdeauna. Sunt cei care caută nod în papură, cei care nu pot vedea dincolo de limitele lor. Orice ai face, oricât ai munci, nu îi vei mulțumi. Dar nu pentru ei a fost creată Zurlandia, ci pentru cei frumoși. Pentru cei care vor să se bucure, cei care vor să trăiască frumos. Iar eu sunt unul dintre aceștia.

ZURLANDIA

Am privit Zurlandia din prisma organizatorului de evenimente dar și din cea a beneficiarului. Nu am fost implicată în organizare. Rolul meu de ambasador Zurlandia a fost doar acela de a mediatiza evenimentul. Am pășit în Zurlandia ca spectator. Și zău că mi-a plăcut ce am văzut pe domeniul Știrbey! Totul arăta ca într-un basm. Personaje de poveste, mascote, baloane, picturi pe față, multă culoare, ateliere, magicieni…

ZURLANDIA

Am întâlnit personaje de poveste la fiecare pas. Chiar și reprezentanții unei bănci și-a trimis reprezentanți costumați în personaje de poveste.

ZURLANDIA
ZURLANDIA

Am văzut jandarmi mai mulți ca la orice alt eveniment. La fel și puncte de prim ajutor. Am văzut mulți oameni de la curățenie, care goleau sacii cu resturi, înainte ca acestea să se umple de să dea p-afară. Au fost atâția saci pentru gunoi, încât nu aveai nicio scuză să arunci pe jos resturile.

Au fost atââât de multe toalete ecologice, încât nu aveai cum să te ușurezi printre copaci. Eu am o fobie de aceste toalete. Și e lesne de înțeles de ce. Am intrat cu teamă într-o astfel de toaletă. Dar am avut aceeași surpriză ca acum mulți ani când am folosit una în Grecia, pe o plajă plină. ERA CURATĂ! La fel a fost și cea de-a doua pe care am utilizat-o.

Și, ce nu am văzut nicăieri, la niciun eveniment în aer liber: la ieșirea din toalete erau mai multe aparate unde să te speli pe mâini cu apă și cu săpun. Bucuria copiilor, care nu se dădeau duși de la bălăceala cu apă curată 😉

ZURLANDIA

Organizatorii s-au gândit și la părinții fumători. Așa că au amenajat locuri speciale pentru ei. Un fel de ghivece cu nisip, legate de copaci, unde să își stingă țigările.

Mi-au plăcut enorm norișorii din carton puși pe copaci, cu mesaje care mai de care. Panglicile multicolore, aleea cu umbrele multicolore, scaunele improvizate din fân…

Pe scurt, la prima ediție de Zurlandia a fost civilizat, diferit de “românisme”. Un eveniment muncit, care a arătat ca unul de “afară”.

Dacă și vremea ar fi fost prietenoasă…

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close