Zuliii vin la TVR. Săptămânal

Veste bună. Pe zăpăciţii şi dragii din gaşca Zurli îi veţi putea vedea de acum încolo şi la TV. La TVR. Asta pentru că, din această sâmbătă, în fiecare dimineaţă, TVR1 va difuza emisiunea ”Dimineaţa Zurli”. Cu trupa Zurli, fireşte, în rolurile principale.

Pe cei de la Zurli i-am cunoscut încă de la botezul Alexiei, unde a venit un clown să destindă atmosfera, să se joace cu picii şi să-i picteze pe faţă. Dar, cum şi noi, adulţii, suntem nişte copii mai mari, n-am rezistat tentaţiei şi ne-am jucat alături de copii şi de clown şi am făcut coadă la picturile pe faţă. gasca zurli_0000Pe zâna în roz din stânga imaginii am cunoscut-o la începutul lunii mai, când a venit la mine la serviciu şi m-a încoronat. M-a făcut prinţesă. Şi mi-a făcut cunoştinţă cu prinţesa Sofia Întâi. Pe Mirela Retegan (tipa în blugi şi cu rochie cu buline mari), capul răutăţilor, o ştiu din vremuri imemoriale. O doamnă cu suflet veşnic tânăr. Peste zeci şi zeci de ani, pe femeia asta mi-o imaginez o bătrânică mereu pusă pe şotii şi nelipsită de la petrecerile de copii. Dar gata cu impresiile mele. Iată informaţiile despre emisiunea Zurliilor:

Dimineaţa Zurli, o nouă emisiune la TVR

Din 6 iulie, Gaşca Zurli aduce distracţia la TVR 1 şi TVR+ sâmbăta, de la 9.30

Vara aceasta, la TVR 1 dimineţile vor fi tot mai „zurli”, odată cu noua producţie dedicată întregii familii. Mămici, tătici, copii şi bunici vor putea savura împreună momente vesele alături de Gaşca Zurli şi „Tanti Prezentatoarea” (Mirela Retegan), începând din 6 iulie, în fiecare sâmbătă, de la ora 9.30. Dimineaţa Zurli va putea fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro.

Timp de o oră, veselia devine stăpâna micului ecran şi intră în toate casele, responsabili de buna dispoziţie fiind cei mai simpatici colegi de joacă ai copiilor: Clopoţel, Truli, Zdrăngănel, fetiţa Zurli, Zâna Bună, Vrăjitoarea Tura Vura şi Tanti Prezentatoarea.

Dimineaţa Zurli este în prezent singurul show autohton de family entertainment interactiv, din care nu vor lipsi invitaţi celebri – personalităţi cunoscute din lumea filmului şi a televiziunii, din muzică, politică sau presă, care, dincolo de orice statut public, sunt părinţi. De altfel, întreaga emisiune a fost gândită în scopul de a-i aduce pe părinţi cât mai aproape de cei mici, de a stimula comunicarea şi educaţia primară prin joc şi joacă, într-un cadru vesel şi interactiv. Cei mici învaţă lucruri noi, cântece, dansuri, în timp ce părinţii învaţă cum să se joace cu copiii lor şi cum să petreacă timpul alături de cei mici într-un mod cât mai simplu, eficient, dar şi plăcut.

„În Dimineaţa Zurli fiecare personaj din Gaşcă  poate fi un model pentru copii, cei mici au ce să înveţe, se identifică uşor cu problemele întâmpinate de fetiţa Zurli sau de Clopoţel şi văd aspectele negative din contraexemplul pe care îl dă Tura Vura; se aliază cu personajele şi întâmplările pozitive şi înţeleg mai bine aspectele nesănătoase. Părinţii care vor participa la Dimineaţa Zurli, fie ca invitaţi în platou, fie de acasă, din faţa micului ecran, îşi vor aminti că viaţa e simplă şi frumoasă, că bucuriile mari stau în lucrurile mărunte, în întâmplările de zi cu zi. Părinţii vor conştientiza cu fiecare emisiune cât sunt de norocoşi să trăiască alături de copiii lor miracolul vieţii”, declară Mirela Retegan, realizator, scenarist şi director artistic al proiectului.

Din desfăşurătorul Dimineţilor Zurli nu vor lipsi cântece cunoscute din folclorul copiilor, orchestrate într-o nouă variantă acustică, modernă, şi interpretate de personajele Zurli, însă nici creaţiile noi, originale, compuse special de Cornel Sorian (Stigma). Mai mult decât atât, fiecare ediţie se va desfăşura în jurul unei teme ce va fi ilustrată şi printr-o pictură, la care vor participa toţi invitaţii emisiunii. Fiecare tablou va fi vândut ulterior în cadrul unei licitaţii, fondurile astfel obţinute urmând a fi utilizate pentru un proiect caritabil derulat de Gaşca Zurli la Spitalul Fundeni din Bucureşti.

Gaşca Zurli

Este cea mai veselă echipă formată din actori şi oameni de televiziune, care şi-au propus să coloreze în curcubeu zilele celor mici şi să deseneze multe zâmbete pe feţele părinţilor şi bunicilor. E cunoscută în ţară, dar în special în Bucureşti, unde joacă spectacole cu casa închisă. E recunoscută printre părinţi ca fiind cea mai bună trupă de animaţie pentru copii. Reţeta care a adus succesul în Gaşca Zurli e bazată pe măsură în absolut tot ceea ce face. Mirela Retegan, inventatorul Găştii, a reuşit să cântarească bine şi să măsoare cu precizie fiecare ingredient: interactivitate, muzică, dans, educaţie, curiozităţi, umor şi atenţie pentru copii, fără a face vreun rabat de la calitatea spectacolelor pregătite.

Gasca Zurli e, de mai bine de 3 ani, un produs de succes, care numai anul trecut a întâlnit, cu spectacolul „TIRIBAM-TIRUBUM”, peste 30.000 de copii din România în două turnee mari – campania „Ai în plus o carte – dă-o mai departe” şi Festivalul „Pro-Istoria Fest”. Emisiunea de la TVR 1 a venit firesc, ca urmare a dorinţei celor mici de a-şi vedea tot mai des personajele îndrăgite: fetiţa Zurli, Zâna Bună, Zdrăngănel, Clopoţel, Truli, Tura Vura şi Tanti Prezentatoarea.

Clopoţel aduce o ghicitoare în fiecare emisiune. Este jucăuş şi are mereu întrebări. Are la el tot timpul un clopoţel şi încearcă să înveţe pe toată lumea jocul Clopoţel (un joc de atenţie şi concentrare). Cântecul său se numeşte Întrebare Întrebătoare, visează tot timpul ciocolată, munţi de ciocolată, nu prea îi place să facă mişcare şi se lasă greu convins să mănânce fructe şi legume.

Truli e pasionat de călătorii. Vrea să vadă toată lumea pe bicicletă sau motocicletă, sau măcar pe trotinetă. Îi plac descoperirile şi să spună totul despre invenţii, despre ce este nou, despre cum au apărut anumite lucruri. Are o problemă cu număratul. Înţelege lucruri foarte complicate, dar nu are răbdare suficientă cu lucrurile simple.

Fetiţa Zurli e pasionată de îngheţată. Cordeluţa de pe cap are două cornete stilizate, simbolul pasiunii ei culinare. Colecţionează jucării de pluş şi învaţă zilnic un joc nou. Vrea să devină prezentatoare şi cântă de dimineaţa până seara. E generoasă, veselă şi pozitivă şi ar vrea să fie prietenă cu toţi copiii din lume!

Zdrăngănel este talentatul dansator al grupului şi mereu îi învaţă pe copii o coregrafie nouă. Face colecţie de zdrăngănitori, astfel că toţi prietenii îi aduc din excursii obiecte pe care le agaţă la cingătoare. Visează să ajungă şi el în toate aceste locuri.

Zâna Bună e blondă, înaltă, frumoasă şi îmbrăcată cu o superbă rochie roz – cum sunt toate zânele adevărate din poveştile copilăriei. Locuieşte pe o steluţă de unde vede şi aude tot. Îi învaţă pe copii cum să formuleze dorinţele şi să fie curajoşi. Ştie trucuri, iar bagheta ei face minuni! E foarte optimistă şi îi face pe cei mici să se simtă întotdeauna apăraţi de cele rele.

Vrajitoarea Tura Vura e cea mai caraghioasă vrăjitoare din lume! Încearcă să-i păcălească pe cei mici, declară că zboară pe mătura ei numită „Vrăjimăturica”, vorbeşte incorect, se consideră vocea de aur a României şi cea mai mare dansatoare, dar este un antitalent înnăscut. Nu-i plac petrecerile, sparge baloanele şi strică torturile. Mănâncă ciocolată şi cartofi prăjiţi, nu-i place să se spele şi nu s-a mai pieptănat de 300 de ani…

Tanti Prezentatoarea este moderator în adevăratul sens al cuvântului. Reuşeşte să tempereze orice neînţelegere din Gaşcă, are o soluţie pentru fiecare problemă şi aduce liniştea şi echilibrul.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
%d bloggers like this: