XBody, antrenamentul care mi-a ”ucis” surplusul de centimetri

Sunt o pufoasă și vreau să mă tratez. Așa că am acceptat de bună voie și nesilită de nimeni să mă supun chinului. 😉 Așa că am mers să mă antrenez cu XBody.

Cum anul acesta este unul în care vreau să aduc o schimbare, am zis, what the hell, să încerc și asta. Nu mă dau de ceasul morții cu ”pufoșenia” mea. Ăsta mi-e organismul, sunt o gurmandă, stau prost la capitolul timp, așa că m-am împăcat (pe alocuri) cu greutatea mea. Mă apucă pandaliile doar când merg să îmi cumpăr haine. Pentru că nu-mi pot lua de la grăsuți, pentru că îmi sunt prea mari. Nici de la slăbuți, pentru că nu mă încape nimic. Deci, sunt undeva la mijloc.

Așa că, preț de o lună, de două ori pe săptămână (teoretic), am mers să mă antrenez. Practic, nu prea m-am putut ține de program. Am mers fie o dată pe săptămână, fie de trei ori. Dar, spre uimirea mea, rezultatele tot au apărut. Plus că nu am dublat antrenamentele cu un regim alimentar. Doar am renunțat la mesele de după ora 19, care, de regulă, erau mesele mele principale, căci, la muncă, ciugulesc. Don’t try this at home, at work, at all!

Înainte de a porni spre ”iad”, am discutat cu Gabi, omul din spatele Pure Shapes. I-am pus un milion de întrebări. Deh, deformație de jurnalist.

 • Cât durează antrenamentul?
 • 20 de minute. Dar este unul intens, ai să vezi.
 • Mai intens ca la sală?
 • Asta pentru că vei purta un costum care emite impulsuri electrice în timp ce vei face și mișcare. Ai mai făcut electrostimulare, știi cum este?
 • Da, știu, am făcut. Nu mi-a plăcut, m-a cam durut.
 • (Gabi râde copios) Să știi că nici antrenamentele noastre nu sunt ca o joacă de copii. Te vor munci oamenii, pentru că, din experienţa noastră, ştim că doar aşa vom obține rezultate. Avantajul, la noi, este că ai antrenor personal, nu e ca la sală unde găseşti un antrenor pentru mai mulți oameni. Aici, nu, eşti doar tu cu el şi nimic nu îi distrage atenţia de la tine. Cât despre durerea simţită când ai mai făcut electrostimulare, aici nu se va întâmpla aşa, pentru că tu vei fi cea care va deţine controlul. Tu îi vei spune antrenorului, pentru fiecare grupă de muşchi în parte, cât de mare sau de mică să fie intensitatea.
 • Dar, știi, eu am niște probleme cu articulațiile, cu oasele.
 • Nu e problemă. Antrenorii noștri sunt kinetoterapeuți. Le spui ce ai, unde te doare și ei vor ști ce exerciții să te pună să faci, încât să te ajute și în acea problemă.
 • Bun, presupun că va trebuie să mă schimb când ajung acolo, nu?
 • Clar, asta pentru că vei transpira foarte tare.
 • Ei, și când mergeam la sală transpiram.
 • Crede-mă, aici vor curge apele pe tine.
 • Hai că m-ai speriat!
 • (Râde, din nou)
 • Bun, revenim, eu cu ce trebuie să vin la mine?
 • Doar cu lenjerie de schimb. În rest, primești totul de la noi: haine pentru antrenament, apă, prosoape, gel de duș şi alte produse de igienă corporală. Am făcut asta pentru a uşura viaţa celor care ne calcă pragul şi pentru a le lua această grijă de a avea mereu echipament de schimb la ei. În felul acesta, avem persoane care vin şi în pauza de masă de la prânz, direct de la serviciu. Tu vino pregătită. Și mâncată cu o oră înainte de antrenament.

Și pregătită m-am dus. Mi-au luat măsurători, am completat o fișă, în care am scris ce probleme am cu oasele, apoi am trecut la treabă. În prima zi, m-a antrenat Vali. Un băiat simpatic, glumeț foc, atent. A insistat să îi spun de fiecare dată când încep durerile, și nu să trag de mine să forțez oasele.

Mi-a pus pe mine un costum de robocop, apoi m-a ”mufat” la un aparat.

”Începem cu o alergare ușoară, pe loc, cât timp creștem impulsurile. Te rog să îmi zici când să mă opresc”, îmi zice Vali. A urmat asta:

După primele 5 minute, am ajuns la concluzia că Vali este ”asistentul diavolului”, cu un chip frumos și un zâmbet diabolic. De ce? Păi a scos untul din mine, cu zâmbetul pe buze! În ședințele ce au urmat am observat că nu sunt singura care crede acest lucru. Am mai văzut fete care îl ”acuzau” că se distrează de minune chinuindu-ne.

Este și normal să mi se pară un chin, chiar și un antrenament de 20 de minute, în condițiile în care sunt o sedentară convinsă. Abia după vreo 5 antrenamente am început să mă mai acomodez și să îmi fie mai ușor să execut exercițiile.

Când nu era Vali, Raluca a fost cea care m-a preluat. Ce, credeți că ea m-a lăsat să mă ”joc”? Nooo! M-a pus la muncă și ea. Serioasă și răbdătoare.

Și, uite așa, când cu Vali, când cu Raluca, am făcut abdomene, genuflexiuni, sărituri, ridicări de brațe și alte exerciții care, după o lună, au avut un rezultat. Bun, zic eu, având în vedere că nu am ținut regim și nu am venit regulat, așa cum mi s-a recomandat pentru rezultate optime.

La final, Gabi a vrut să afle cum mi s-a părut

 • Greu, dar nu imposibil.
 • Antrenorii, firi diferite, dar profesioniști.
 • Deja după primele 3 ședințe, a trebuit să mai strâng cureaua la pantaloni.
 • După o lună, am reușit să îmbrac pantalonii luați astă vară și în care nu mai intram. Aveam eu unii noi, faini tare, dar pe care nu am apucat să îi mai port pe motiv de ”pufoșenie”.

Acum, la aproape o lună de la ultimul antrenament, am primit în repetate rânduri aceeași întrebare: ”Ai slăbit?”. Nu, nu am dat kilogramele jos, doar am scăpat de niște centimetri în plus. Știu, sună bizar asta, dar se poate vedea și pe fișa de evaluare, și o constat eu când trag pantalonii pe mine.

Câteva detalii tehnice despre antrenamentele XBody:

 • Antrenamentele sunt recomandate pentru slăbire rapidă, remodelare corporală și tonifiere musculară.
 • Costumele sunt pe diferite măsuri, chiar și pentru persoanele de 140 kilograme.
 • Un antrenament durează 20 de minute, dar are același efect ca unul de două ore la sala de fitness.
 • La finalul antrenamentului, beneficiați de un masaj. Nu îl face antrenorul, ci costumul conectat la aparat, tot electrostimulare, dar cu alte intensități.
 • Tehnica este utilizată cu efecte benefice și este recunoscută în medicina generală și reabilitarea post traumatică.
 • Gravidele și lăuzele NU au voie să facă aceste antrenamente, dar la aprox 4 luni de la naştere, ajută foarte mult.
 • Aparatul XBody transmite un impuls vestelor prin care contractă mușchii, iar apoi emite vibrații relaxante (masajul de care pomeneam mai sus).
 • Tehnologia EMS (electrostimulare musculară) a fost testată și acum este utilizată inclusiv de către sportivii de performanță în timpul antrenamentelor, pentru îmbunătățirea rezultatelor sportive.
 • Pentru femei, antrenamentul fitness EMS cu aparatul XBody ajută la refacerea musculaturii postnatalscăderea în centimetri și a greutății, tonificarea musculaturii și eliminarea celulitei.

Pentru prețuri și oferte promoționale la zi, vă invit să intrați pe pagina celor de la Pure Shapes, iar pentru mai multe poze, le puteţi vizita pagina de Facebook.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

5 Comments

 1. Şi eu vreau să încerc XBody. A auzit de el când eram însărcinată iar după ce am născut, am tot amânat. Cred că articolul tău este un semn să îmi fac prima programare!

 2. Buna. Care este politica lor fata de de reprogramari? Ai gasit intelegere?

 3. Buna Carmen,

  Noi te asteptam! Ca sa te ajutam putin iti lasam numarul de telefon sa iti fie si mai simplu 😉 0728 028 828.

  Buna Kami,

  La noi, anularile se fac cu 24h inainte, altfel, sedinta poate fi considerata efectuata.
  Motivul pentru care am ales acest lucru, este faptul ca in special seara si dimineata, avem mereu persoane pe lista de asteptare care doresc o sedinta. Daca anularea s-ar face din timp, am putea instiinta alta persoana sa beneficieze de acea sedinta.

  Acest lucru te-ar putea ajuta si pe tine. Daca nu ai gasi o sedinta libera intr-un interval anume iar altcineva ne-ar anuntat din timp ca nu mai poate ajunge, atunci te-am suna pe tine sa beneficiezi tu de acea sedinta.

  Fair enough?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close