pregnant-pixabay

Vrei copil? Atunci trebuie să dai examen. Altfel, îți dăm contraceptive cu forța

Ca să îți iei permisul auto, dai examene. Grele. Dacă vrei să intri la liceu, dai examen. Vrei să ajungi la facultate, dai examen. Dar, ca să devii părinte nu dai niciun examen. Și sunt unii care toarnă copii pe bandă rulantă. Și nici nu le pasă de odraslele lor. Le lasă în voia sorții. Mai sunt părinți care și-au nenorocit copiii în bătaie. Sau i-au omorât. Și sunt lăsați în continuare să facă alți copii.

Pe lumea asta dai multe examene. Dar, pentru cel mai important rol, acela de părinte, nu se dă examen. Cel puțin, cele care pot naște nu dau examen. Dar oamenii care vor să adopte trec prin Nșpe mii de teste și parateste. În schimb, cele care aduc copii pe lume fără să se sinchisească măcar cât bobul de mac de odraslele lor, sunt lăsate să se înmulțească fără număr. Iar copiii lor, Dumnezeu cu mila…

Examen de părințeală & contraceptive

O idee îndrăzneață a venit în Olanda. Ai un copil sau mai mulți, dar nu ai grijă de ei? Faci parte din acea categorie de adulți care și-au bătut, omorât, abandonat copilul? Ei bine, atunci ar fi cazul să nu te mai înmulțești. Te droghezi, bei alcool pe post de apă? Clar, ar fi mai bine să nu mai faci alți copii, pentru că vei repeta comportamentul. Iar comportamentul tău iresponsabil îi afectează și pe copiii tăi, și întreaga societate.

Copiii nu au nicio vină că tu, cea care i-ai adus pe lume, ai niște probleme grave. Așa că statul îți zice ”Ia d-aici contraceptive și nu mai face copii dacă nu ești în stare să te porți ca un părinte responsabil”. Cu alte cuvinte, în cazul persoanelor speciale, din categoriile sus enumerate, statul poate să testeze adulții înainte să se ”înmulțească”. Să vadă cât de capabil sunt ei să aibă grijă ce copilul sau de copiii lor. Să-i pună să dea examen de părințeală. Și dacă sunt declarați picați, atunci să li se administreze contraceptive. Până la următorul test.

E un cerc vicios, știu

Da, știu, pare de departe o încălcare a drepturilor fiecăruia de a decide dacă va avea sau nu o familie. Dar, când te gândești câte au făcut copii și i-au abandonat… Câți și-au bătut, schilodit sau omorât copiii… parcă nu-ți mai vine să lași pe oricine să ”toarne” plozi. Ah, și mai e o categorie: cei care fac mulți copii pentru a-i trimite la cerșit sau pentru a beneficia de mai multe ajutoare sociale. Încă o categorie despre care am aflat: prostituatele care rămân gravide intenționat, pentru a câștiga mai mulți bani de la cei care au fantezii sexuale cu gravide. Ce fac ele cu copiii lor? Unele îi abandonează. Altele… Dumnezeu cu mila.

Da, eu, adult, am dreptul să decid dacă voi face copil sau nu. Dar dacă aleg să aduc pe lume un copil pe care să-l chinui, de ce aș mai fi lăsată să nasc alții pe care să îi tratez la fel? Nu mai bună e prevenția? Vorba aia, paza bună trece primejdia grea.

Bine, civilizat ar fi să se asigure accesul mai ușor la informație, la servicii specializate în cazul adulților din categoriile mai sus enumerate. Dar, sincer, cât de mult ar ajuta toate astea? Că, vorba aia românească: de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Câți dintre cei iresponsabili în ale părințelii ar deveni, brusc, responsabili după participarea la astfel de cursuri? Și dacă Statul i-ar ajuta financiar să se descurce, să poată crește copiii în condiții decente, oare nu s-ar ajunge la ce am spus mai sus: adulți care fac copii pe bandă rulantă pentru a beneficia de ajutorul statului. E un cerc vicios. Da, oamenii ăștia ar trebui ajutați, integrați în societate. Se fac astfel de lucruri. DAR puțini sunt cei care se îndreaptă.

Citiți proiectul și chiar aș vrea să știu ce părere aveți

Am văzut la colega mea o postare cu acest proiect ce presupune ca femeilor declarate inapte pentru a deveni mame să li se administreze contraceptive. E o chestie extrem de delicată. O încălcare a drepturilor omului, da. Dar, parcă îți surâde ideea, când te gândești prin câte trec niște copii abandonați, abuzați de niște adulți numiți părinți…

Citiți proiectul și chiar aș vrea să știu ce părere aveți:

1. E ok sau nu ca adulții să dea examen înainte de a deveni părinți?

2. E ok sau nu ca femeile care s-au dovedit iresponsabile să nu mai fie lăsate să facă alți copii și să li se administreze contraceptive?

Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag. Mă poți urmări și pe FACEBOOKpe INSTAGRAMdar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.

sursa foto: pixabay.com

2 Comments

  1. Tara nostra… e tara noastra. Cu legi pentru cine trebuie si un cacat pentru restul.

    In principiu sustin ideea de a da anticonceptionale la femeile cu vicii, boli grave, invaliditate grava. Au fost si cazuri de fete internate in ospicii ce au fost violate si au ramas insarcinate…

    Insa nu vad logica daca tu esti infertila sa iei anticonceptionale.

    Dar ar vrea o scoala pentru viitorii parinti inainte de conceptie, tratamente FIV si adoptii.

  2. Sincer…sunt dezamagita sa vad in ce directie ne indreptam, dar ai dreptate ar trebui sa dam un astfel de examen. Eu am o fetita de aproape 6 ani si incerc cat pot de mult sa fac din ea un om de baza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: