presto pizza (6)

Vreau să fiu o mamă leneșă și să nu gătesc. Merit asta, din când în când

Ei bine, da, am vrut o pauză și să fiu o mamă leneșă. Măcar după o zi lungă și un drum la fel de lung. Nu a murit nimeni dacă nu am gătit, dacă nu am spălat, despachetat, ordonat, aranjat. Ba chiar a fost bine!

Știți care este cel mai enervant moment atunci când vă întoarceți din vacanță? Despachetatul, oameni buni! Și tot ce presupune această etapă de după concediu. Adăugați la asta și următoarele ingrediente:

  • Frigider gol
  • Copil care chițăie de foame
  • Bărbat care vrea și el să mănânce
  • Lipsa de chef a femeii. De orice chef: de despachetat, de gătit ceva rapid, de băgat hainele la spălat, de pus la locul lor lucrurile din cele N bagaje.

Hai, fiți sincere, dragelor, câte dintre voi nu ați vrut să fugiți și să scăpați de acest moment al revenirii din concediu? Făcutul bagajelor mai e cum mai e. Dar revenirea acasă, cel puțin pentru mine, e crimă și pedeapsă! După un sejur de relaxare, bălăceală, plajă, plimbări, bla-bla-bla, hop, dai piept cu realitatea. O iei de la capăt cu treburile casnice.

De data asta, mi-am zis să prelungesc vacanța măcar cu câteva ore. Chiar și acasă. Așa că am pus pe pauză gătitul, despachetatul, aranjatul și m-am răsfățat. De fapt, ne-am răsfățat. Am lăsat oalele și cratițele la locul lor, nu am dat fuga la hipermarket să cumpăr ceva, ci am sunat un prieten. Unul care stă singur, nu cu mama, nu cu iubita, nu cu nevasta și nu-i gătește nimeni. Un guru când vine vorba de mâncare la comandă.

Ne e foame, e târziu și nu am chef să gătesc nici să mă pici cu ceară. Tu de unde îți comanzi mâncare?

Atât i-am zis. Iar el atât mi-a zis: „Presto Pizza. Livrează non stop”.

Nu suntem noi fanii comandatului pe internet. Nu văd mâncarea, nu o miros, nu aia, nu ailaltă. Dar, la ce foame aveam în noi și la cât de pornită eram să nu gătesc, am zis, fie, hai să comandăm o pizza. Și intru pe site-ul lor, chitită să iau, cum ziceam, pizza. Măi oameni buni, voi ați intrat vreodată pe siteul celor de la Presto Pizza? Pentru mine a fost prima oară și am fost… cum să vă zic eu?… ca un copil într-un magazin uriaș cu jucării. ”Uite, au și d-aia, și d-aia… aaa, vreau aia, ba aia, uite și d-asta”. Înțelegeți voi ce zic, da?

Ne-am uitat toți trei, am ales suficientă mâncare cât pentru 2 zile, chiar. Dar, deh, așa se întâmplă când faci cumpărături pe stomacul gol! E dovedită științific treaba. Când faci cumpărături pe stomacul gol ai tendința să iei mult mai multe de câte ai nevoie. Noi ne-am convins a N-a oară de asta!

Fac lista de cumpărături, sun în centrală și dau comanda. 60 de minute maximum timp de livrare. Bun, timp destul să fac ceva… Ce? Să pregătesc masa… pe jos. Cum era ultima seară de vacanță, am zis să prelungim distracția. Și am făcut picnic în sufragerie, pe prosoapele de plajă. Alea pe care nu am apucat să le folosim la mare, că, deh, sunt genul care pleacă cu tot șifonierul în vacanță. ”Mai bine să fie acolo, decât să nu le am și să am nevoie de ele!”.

Am întins prosoapele pe jos, am lăsat colacele, mingea de plajă și trollerul acolo unde le-am pus de cum am intrat în casă. Ne-am pus pe jos și ne-am imaginat că suntem la picnic, pe plajă. Păi nu? De ce să nu încheiem ziua frumos?

Pentru cei curioși, meniul serii a fost:

  • Pizza cinque formaggi (Doamne, câââââtă brânzăăă!)
  • Meniu Cheeseburger
cheeseburger presto pizza
  • Paste Carbonara
  • Cheesecake
cheesecake presto pizza
  • Profiterol clasico (Doamne, o nebunie la borcan!)
profiterol presto pizza
  • Limonada casei
limonada presto pizza

Și ce, credeți că am putut mânca tot? Noooo! A mai rămas și pentru a doua zi. Așa că gătitul a mai așteptat puțin… cât să mă ocup liniștită de despachetat și de băgat rufele la spălat. Hai vă pup și poftă bună s-aveți!

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like…
Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: