hipnoza partea a 2-a blogumamei.ro

Hipnoza, partea a-II-a. Tratarea obezității, mâncatul emoțional și alte dependențe

Așa cum am promis aici, revin cu dea de-a doua parte dedicată hipnozei. În această postare vreau să vă vorbesc despre cum poate ajuta hipnoza să depășiți anumite dependențe. Una dintre ele este cea legată de mâncatul emoțional.

Iar cea mai în măsură să vorbească despre acest lucru este Cristina Gabriela Fedorovci. În trecut, fost obez. Azi, psihoterapeut, membru al consiliului de administrație al Fundației pentru Tratamentul Obezității, coordonator al grupului de suport Chirurgie Bariatrică. În ultimii 9 ani, a făcut voluntariat pentru diferite grupuri de suport.

Cristina Fedorovici este psiholog, consilier și psihoterapeut în supervizare, în cadrul Asociaţiei de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală (AHPCC), fost obez.

Hipnoterapia poate sugera imagini în funcție de boală. De exemplu, pentru normalizarea funcției intestinale imaginile ilustrează un râu care curge lin, cu efect calmant.

Pentru că ”hipnoza” este un subiect atât de amplu, am decis să îl împart pe ”episoade”. Vă reamintesc cum am structurat acest ”serial”:

  • Prima parte: informații generale. De câte ședințe este nevoie pentru a rezolva o problemă? Unde se pot ține ședințele? Care este prețul (orientativ) al unei ședințe? Cum recunoști un hipnotician ”adevărat”?
  • AZI, partea a doua: tratarea mâncatului emoțional și a altor dependențe, plus reacțiile oamenilor după ședințele de hipnoză.
  • În cea de-a treia parte veți afla despre hipnoza în familie și hipnoza la copii.
  • Iar în ultima parte dedicată hipnozei voi vorbi despre rolul poveștilor terapeutice la copii. În plus, veți asculta o astfel de poveste.

Acestea fiind scrise, vă invit să urmăriți filmulețele de mai jos. Cristina va vorbi despre subiectele din titlul acestui articol.

Vindecarea pin hipnoză. Mâncatul emoțional

Vindecarea pin hipnoză – dependențele

 Vindecarea pin hipnoză reacțiile oamenilor

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close