scoala de vară antipa

Viața pe 6 picioare. Școala de vară

În perioada 04 – 08 iulie 2016 se desfășoară primul modul al Școlii de vară „Viața pe 6 picioare”. Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copii în intervalul amintit la Sala Atelier, între orele 10:15 și 12:30.

Ştiaţi că majoritatea plantelor sunt polenizate de albine? Fără aceste insecte, multe dintre fructele şi legumele pe care le consumăm cu atâta plăcere, nu ar mai exista.

Insectele formează grupul de animale cel mai divers şi cel mai numeros de pe Pământ, cu aproape 1 milion de specii. Aceste creaturi reprezintă peste trei sferturi din totalul speciilor de animale cunoscute până în prezent. Ele reuşesc să populeze cu succes toate mediile de viaţă (terestru, acvatic, aerian). Importanţa lor pentru natură şi pentru om este covârşitoare – dacă insectele ar dispărea, întreaga lume vie ar avea de suferit!

În cadrul modulului dedicat studiului insectelor, cursanții vor participa la activităţi teoretice şi practice. Subiectul: cunoaşterea, prepararea, vizualizarea la microscop şi conservarea diferitelor clase de insecte. Pe parcursul acestui modul, copiii vor avea ocazia să înveţe caracteristicile celor mai importante ordine din clasa Insecta.

Vor afla despre dovezi de dexteritate, de organizare, modalităţi de construire a cuibului, de procurare a hranei. De asemenea, copiii vor înţelege cum se face o colecție științifică. Dar și care este rolul unei colecții entomologice. Vor participa la o deplasare pe teren, unde vor putea să aplice noțiunile teoretice învățate.

Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani. Taxa de participare este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 frați.

scoala-de-vară-antipa-2016Universul uimitor al insectelor ne oferă o diversitate impresionantă de culori, forme, mărimi, comportamente şi obiceiuri care pot inspira adevărate poveşti. Modulul „Viața pe 6 picioare” va descifra unele dintre cele mai fascinante mistere. Va lămuri curiozități izvorâte din lumea acestor viețuitoare.

Înscrierea participanților pentru ”Școala de vară” se poate face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro.

Detalii: antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

COMUNICAT DE PRESĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close