Vaiana, primul film la care fii-mea nu a mișcat în front

Acum ceva timp, am ajuns la premiera filmului Vaiana. ”O prințesă care vrea să își salveze familia din  junglă”, i-am  spus eu Alexiei, pe scurt, subiectul filmului. Numai ideea că, după atâta vreme, mai ieșim și noi ca fetele la film a fost bucuria ei mai mare. Număra zilele până la premieră. În fiecare seară îmi tot spunea: ”Mami, după ce mă trezesc o să fie cu o zi mai puțin până mergem doar noi două la film?”.

Ooof, copiul meu! Ce aș mai vrea să am mai mult timp liber să pot sta cu tine 🙁 .

Înainte de a intra în sala de cinema de la Afi Palace Cotroceni am fost poftite în spațiul de joacă. Unde copiii au avut ce face…

Dar asta nu a fost tot! S-a putut exersa trasul cu arcul… cine a avut îndemânare…

Au mai fost mese unde se puteau înșira mărgele. Dar, aici am văzut mai mult părinți executând. Clar, la ordinul copiilor plecați la bătut tobele, ori la spart  baloanele.

vaiana2

Nu am mințit cu nimic când i-am spus Alexiei că filmul animat, marca Disney, este despre o prințesă care vrea să își salveze familia. Vaiana este fiica unul șef de trib. Deci, e prințesă 😉

Ea fuge de acasă, peste mări și insule, ca să îl găsească pe semizeul Maui, singurul care putea salva de la dispariție insula unde locuia tribul din care făcea parte Vaiana.

Ce se întâmplă mai departe vă las pe voi și pe copiii voștri să descoperiți. Cert este că ”Vaiana” a fost primul film la care fii-mea nu a mișcat în front. Am tot fost cu ea la cinema. Dar, de fiecare dată, ba se lua la joacă cu  noi, ba își dădea ochelarii 3D jos, sau se băga pe sub scaun să caute te miri ce.

Ei bine, la Vaiana cred că nici nu a clipit! Nu s-a mișcat de pe scaun până nu s-au aprins luminile la finalul filmului. A râs în hohote, a făcut galerie Vaianei, a strigat la Maui că nu e corect ce a făcut. A scos tot felul de onomatopee la vederea unor personaje…  Ce să mai, a captivat-o!

vaiana1Iar când am întrebat-o ce i-a plăcut din acest film animat, mi-a spus așa:

  • Tatuajul „jucăuș” al lui Maui – veți înțelege dacă veți merge la film. ”Te rog să îți faci și tu un tauaj ca Maui, mami, să ai cu cine vorbi
  • Pirații ăia mici îmbrăcați în nuci de cocos. ”Aveau picioarele și ochii atâââât de haioase. Și erau haioși și cum strigau”.
  • I-a plăcut de Vaiana pentru că a fost ambițioasă: ”Nu s-a dat bătută când i-a fost greu și a vrut să învețe să meargă cu barca”.
  • I-a mai plăcut de cocoșul Vaianei: ”Era un zăpăcit care se arunca mereu cu capul în apă, iar apa l-a băgat în coș și i-a pus capacul ca să nu mai evadeze de acolo, că se săturase să îl tot salveze pe zăpăcilă

    Concluzia serii pe care i-am inoculat-o copilului: Nu renunța atunci când nu reușești ceva de la început. Încearcă, încearcă, încearcă. Nu ai cum să nu reușești.

Deci, mergeți să vedeți Vaiana!

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: