Ursul păcălit de vulpe

Sau, în cazul meu, vulpea păcălită de urs. Adică? Adică fi-mea mi-a tras-o! Zilele astea, o tot îndop cu medicamente şi, pentru că vreau să i le administra fără să o mai fac să plângă şi să se agite, tot încerc să găses metode care mai de care mai puţin chinuitoare. Bunăoară, pentru că îi place culoarea verde, i-am pus medicamentele în biberonul verde, în ideea că va fi atrasă de culoare şi va păpa. În schimb, de ceva vreme, biberonul roz cu mânere verzi e pentru apă. De cum mă vede cu biberonul verde, Alexia îşi sigilează guriţa. Asta după ce a apucat să guste o singură dată din el. Dar, de cum vede biberonul roz, cască ditamai gura. Aşa că, în nemernicia mea, m-am gândit să pun medicamentele în cel roz, apa în cel verde. De cum m-am apropiat de ea cu biberonul roz, a avut aceeaşi reacţie ca de obicei: gura maaaareeee. Dar, după ce a tras o dată din el, l-a împins nervoasă. Când l-am adus pe cel verde, cu apă de data asta, nu a vrut să deschidă gura. Abia după ce am camuflat cu mâna culoarea biberonului, a acceptat să bea din el.
Concluzia? Efectul lui Pavlov e cea mai tare descoperire :))

6 Comments

 1. Da, sunt tare smecheri astia mici…si eu m-am chinuit cu medicamentele in ianuarie cand a fost destul de bolnavior asta mic, nu stiam cum sa-l mai pacalesc!

  1. am observat eu si in alte circumstante cat de jemcheri sunt picii astia.
   administrarea medicamentelor e un adevarat calvar. nu stiu ce sa mai fac sa i le dau fara sa planga, fara sa mai fie nevoie sa o fortez! :((

 2. eu va doresc sa nu aveti parte prea multe medicamente si sa pastrati biberoanele numai si numai pentru lapte/apa. 🙂
  Pupacim smecherita mica si bolnavioara.

 3. Pai chiar e regula … cumva ca sa nu dai medicatie in … ce ii place cel ami mult, de la recipiente pana la mancare sau lichid preferat ca risti sa nu mai pape o vreme buna desi ii placea tare mult pana atunci; incearca cu lingurita, seringa, canita de jucarie, eventual chiar indulcite, poate o atrage. Dar poti luat si partea buna ….. cu ocazia asta puteti renunta la biberon ..
  pup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d