UPDATE renunţare la scutece

V-am spus deja că am început procesul de renunţare la scutece. Ei bine, acesta decurge mai bine de cum mă aşteptam. La nici o săptămână, deja scutecul a devenit necesar doar noaptea. Ziua, când e acasă, face la oliţă. Se duce singură la ea. Iar în parc, e suficient să o duc o dată într-un loc ferit, să îi dau chiloţeii şi să îi spun să facă ”pişi” că a doua oară se duce singurică la locul respectiv şi se pune pe treabă. Prima oară mă lasă să o a jut, dar apoi nu mai vrea neam să îi arăt cum să îşi ţină rochiţa şi chiloţeii astfel încât să nu le ude. Oricum, nu-i pagubă mare, căci plec la mine cu şifonierul în rucsac, să am schimburi curate pentru maimuţică.
Ziua, la somnul de prânz, am mai lăsat-o fără, dar am pus oliţa lângă pătuţ. Am avut noroc, până acum, că nu a udat patul. Imediat ce s-a trezit, a coborât din pat, a sărit pe oliţă. Am înţeles că acesta e ritualul de la creşă, aşa că am încercat să-l păstrez.
Noaptea, însă, nu mi-am făcut curaj să o las fără scutec. Nu de alta, dar sunt convinsă că nu se va trezi ea din somn să se ducă la pipi. Iar dacă o las fără şi face în somn, mă doare sufletul să o trezesc pentru a schimba lenjeria… Am încercat acele aşternuturi absorbante de la Happy, dar partea proastă e că, de cât se foieşte ea în somn, le strânge ghem sub ea. Aşa că nici o şansă să facă doar pe ele, fără să ude aşternutul+salteaua. Aşa că mai aştept puţin până renunţăm la scutecul de noapte.

Aşadar, declar cu mare satisfacţie că, pentru noi, scutecele sunt acum necesare doar noaptea. Ah, şi până face ”treaba no2”. Adică, la creşă, am dat indicaţii precise: după ”treaba no2”, nu i s emai pun scutece. Dacă apucă să facă ”no2” acasă, o expediem la creşă fără scutece. Dacă face ”no2” la creşă, educatoarele nu-i mai pun scutece, ci direct chiloţeii. Ei, progresăm sau ce?

8 Comments

 1. foarte tare…si noi suntem in acelasi stadiu…punem pampers doar noaptea..uneori face, alteori este uscat ….

  1. Da. se întâmplă ca dimineaţa să constat că a făcut ff puţin, dar sunt şi cazuri în care e destul de plin. depinde de câtă apă bea peste noapte

 2. eu i-am pus sub cearceaf o patura ponosita indoita in mai multe straturi…mai facea in pat dar nu atat de mult incat sa fie vreo paguba.

  1. Păi şi ce făceai când uda pătura? Asta e problema mea, că nu-mi vine să o las să doarmă pe aşternutul un de la pipi. Să mă trezesc din oră-n oră să verific nu mă mai ţin balamalele…

 3. noi am scapat de pampers acum un an, cel de noaptea insa, din comoditatea parintilor a ramas si abia acum ne luptam cu eliminatul lui desi noapte de noapte uda 2-3 cearceafuri.Sub cearceaf i-am cumparat de la Dormeo niste cearceafuri absorbante ( 60 ron / buc) , pe o parte au bumbac si pe cealalta au musama ( ca un fel de…).face in voie pipi, si nu uda nici salteaua si nici patul.Poti incerca asa si sfatul meu este sa renuntati si la cel de noapte, terminati odata cu toate.
  Succes mult !

  1. Afvem şi noi astfel de cearceafuri absorbante. De la Happy. Mai nou, din păcate, cere ”pasu” = pampersul să facă caca în el. Oricât insistăm să facă la oliţă, ea vrea caca doar în pampers. Am culcat-o şi fără scutece, dar, de cum a simţit patul ud, s-a trezit şi a început să plângă că a făcut pipi în pat… Mî gândesc că îi va fi mai uşor mai încolo, când va înţelege mai uşor ce şi cum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: