Un tătic începător

Azi am primit la redacţie un e-mail care m-a amuzat şi îngrijorat. Eram anunţată că ştiristul Antenei 1, Daniel Osmanovici, are blog. Nimic amuzant până aici. Doar că m-a apucat râsul când am citit cum se numeşte site-ul său: tatăîncepător.ro. Ei? Se vede treaba că nu doar mămicile sunt începătoare, nu doar eu 🙂 M-am amuzat, dar cred că va trebui să dau crezare cel care mă tot bat la cap să mă înregistrez ca marcă…

Trecând peste astea, iată ce spune comunicatul cu pricina:

”Daniel Osmanovici  este tată, sau așa cum punctează el, un tată începător.  Din mai, prezentatorul Observatorului de week-end de la ora 6.00, 13.00 și 16.00, scrie pe site-ul personal  www.tataincepator.ro despre cum e să fii tată, despre provocările vieții de părinte, dar și despre bucuriile și împlinirile pe care  i le aduce Tea- Erica, fetiță lui de doi ani.

daniel si tea
Daniel şi fiica lui, Tea

«A fi părinte nu este un lucru ușor. De fapt greul începe din momentul în care cuplul se gândește la a avea un copil. Uneori cei doi își dau seama și sunt pregătiți pentru ce urmează să li se întâmple, alteori sunt luați pe nepregătite. Un copil îți schimbă viața complet. Relația din cuplu nu va mai fi aceeași, realatia cu părinții, cu prietenii, cu lumea intră într-o nouă fază. La noi … informarea cu privire la sarcină, consultarea unor cărți de specialitate sau a unor specialiști, urmărirea unor cursuri de puericultură sau parenting este ori ignorată, ori considerată moft. La noi merge “mă descurc io cumva, ai mei cum de m-au crescut!”. Problema este că lucurile de bază sunt aceleași, doar că restul este schimbat. Vreau să ne vedem, noi tații, părinții, și  să discutăm, să ne lămurim, să schimbăm impresii să ne învățam unii pe alți pentru a ne fi mai ușor, pentru a le fi copiilor noștri mai ușor A», spune Daniel Osmanovici. Tocmai de aceea, în cadrul Târgului Baby Boom show, organizat de Euroexpo, Daniel așteaptă  tații, cât și mamele, să afle împreună toate secretele meseriei de părinte,  în cadrul Atelierului”Tata incepator” moderat de prezentator.

Cei care doresc să se înscrie, o pot face pe link-ul următor http://tinyurl.com/ateliertataincepator. Târgul Baby Boom show va avea loc în perioadă 7-10 noiembrie, la Romaero Băneasa.”

5 Comments

  1. Vad ca mai nou oricine poate tine ateliere de parenting. Are un singur copil de doi ani, scrie pe blog din mai si stie deja toate secretele? Sau se vrea un soi de Michael Thompson cu atelierul lui pentru tatici? Mi se pare mie sau industria asta a parentingului a cam luat-o razna de oricine poate ajunge sa dea sfaturi? Parerea mea e ca daca nu ai cel putin doi-trei copii crescuti mari si inca normali la cap, nu poti da prea multe sfaturi. El cu fata de doi ani ce ii invata? Cum s-o stearga la fund? Ce sa faca cand se da cu fundul de pamant? Sunt zeci de site-uri, carti, bloguri, filmulete etc care te invata asta. Ce aduce el nou?

    1. Laura, omul, cred, vrea doar să împărtăşească din experienţa lui. Nu cred că se erijează în Thompson.
      Şi eu am doar un copil, dar asta nu mă împiedică să împărtăşesc, aici pe blog, din ale noastre, iar asta nu înseamnă că mă dau mare sfătuitoare, mă dau un Thompson feminin… Ştii cum e, omul spune ce are de spus, cei care ascultă decid dacă îi urmează exemplul sau nu

  2. draga laura… daca ai fi avut curiozitatatea sa intri pe tataincepator.ro ai fi fost mult mai lamurita. apreciez parerea ta si o respect, dar cred ca exista lucruri pe care daca nu le cunosti, nu e bine sa le critici. oricum… sper ca sotul tau sa fie un tata bun care sa aiba grija de puiul tau si sa stie ce nevoi ai tu… iar tu sa sti ce nevoi are el 🙂

  3. Mi se pare amuzant ca un barbat este atat de interesat de latura aceasta a vietii incat sa faca blog pe tema asta…Asta presupune ca alti barbati sa fie si ei tot atat de interesati incat sa-l citeasca, Oricum, e o initiativa laudabila, ca unii au senzatia ca se injosesc daca se arata preocupati de lucruri “de femeie”

  4. Ai un blog foarte interesant, la fel si domnul Daniel Osmanovici. Nu-i nimic ciudat in a fi un tata incepator, este mai degraba unul din lucrurile cele mai de pret intr-un prezent in care ne vrem egali; adica si tatii pot fi preocupati in legatura cu bebelusii lor, nu numai cu locul de munca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: