Un pic despre feritilizare in vitro + un voucher cadou pentru voi

”Populaţia totală a României se aşteaptă să scadă semnificativ cu aproape 16% până în 2050”. Asta am citit într-un comunicat pe care l-am primit de la Columna Medical Certer (CMC) cu ocazia lansării proiectului ”Academia de FIV”, proiect ce îşi doreşte să atragă atenţia asupra problemelor de infertilitate. Dar, până în 2050, să privim mai în vremurile noastre. Anul trecut, în ţărişoara noastră, s-au înregistrat sub 180.000 de nou-născuţi, record negativ după al doilea război mondial. Pentru a avea spor natural zero, fiecare româncă fertilă ar trebui să nască 2,1 copii, în timp ce rata actuală se găseşte în jur de 1,5, spun specialiştii de la Institutului Naţional de Statistică.

voucher columna

În aceste condiţii mi se pare justificată dorinţa celor de la Columna să demareze o campanie pro ferilizare in vitro. Eu zic să intraţi pe site-ul lor, aici, că sigur veţi afla o grămadă de lucruri interesante.

Am avut şi eu ceva întrebări legate de fertilitate/fertilizare pentru specialiştii de la CMC. Am să vi le transmit cât de curând, într-un material mai amplu despre fertilitate/infertilitate. Până atunci, însă, vreau să vă fac un cadou: un voucher pentru o cititoare sau un cititor de blog: o consultaţie de sănătate reproductivă+o ecografie transvaginală cu AFC/ (sau) o spermogramă. Începând din această clipă şi până luni, 30 iunie, ora 21.00, vă invit să-mi spuneţi ce măsuri credeţi că ar trebui luate pentru ca tot mai mulţi români să poată apela la această serie de proceduri?

Câştigătorul/câştigătoarea va fi aleasă prin tragere la sorţi, cu ajutorul random.org

8 Comments

  1. Cred ca ar trebui sa existe un contract intre aceste clinici si Casa de sanatate, sa existe niste cadouri oferite pentru pacientele care au facut consultatii acolo, clinicile sa acorde discount-uri in anumite perioade…

  2. Mai multa publicitate, deoarece multe persoane nu stiu despre ce este vorba, importanta acestor analize.

  3. Toate aceste proceduri sunt fff scumpe si din pacate tot mai multe femei au probleme si se chinuie sa faca cel putin un copil. Dupa parerea mea ar trebui ca toate femeile care au probleme de fertilitate sa aibe acces gratuit macar la consultatii si ecografii daca nu la toata procedura in sine care mi s-ar parea normal sa fie suportata de stat daca dorim sa crestem natalitatea.

  4. Pentru multe cupluri care isi doresc copilasi pretul procedurilor si medicatiei e descurajant mai ales ca nu prea “iese din prima”. Eu as propune ca acestea sa fie gratuite si doar cuplurile carora le reuseste sa plateasca.

  5. Cred ca aceste cupluri cu probleme de infertilitate ar tb sa se informeze mai mult si mai din timp.

  6. Cred ca ar fi absolut necasar sa se reia programul finantat de Stat dar sa se acorde minim 3 proceduri pt ca norocul nu ne surade intotdeauna din prima.Iar in subventia statului sa intre si tratamentul si investigatiile pt ca un cuplu cu un salariu mediu in Romania e cam greu sa stranga banii necesari acestora.Iar daca asteptam sa-i strangem……ne trezim la 50 de ani si…..probabil ne resemnam.:(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close