Un marș pentru salvarea prematurilor

În România, mor mai mulţi copii sub un an decât în orice altă ţară din UE! ”Conform statisticilor, la nivel mondial, un copil moare la fiecare 4 secunde. La noi în ţară, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile o reprezintă naşterile premature”, spun cei de la Salvaţi Copiii. 

Aproximativ o jumătate de milion de copii sunt născuți prematur în Europa în fiecare an, adică unu din zece copii. Prematuritatea variază în Europa între 5.9% și 14.7%. Prematuritatea și o greutate mică la naștere sunt principalele cauze (care adesea pot fi prevenite) pentru decesul infantil și morbiditate în întreaga lume. În medie, decesele neonatale reprezintă 63% din totalul deceselor la copiii sub 5 ani.

Cu așa statistici, e și firesc să se tragă un semnal de alarmă. Iar cei de la Asociația Unu și Unu  s-au gândit că un Marș al Prematurilor, eveniment care este organizat pentru prima dată în România, este o bună modalitate de a atrage atenția asupra fenomenului prematurității și a impactului acestuia asupra nou născuților.

 

Primul Marș al Prematurilor organizat în România va avea loc miercuri, pe 10 iunie 2015, între orele 10:45 – 13:30, în București. Startul se va da pe Șoseaua Aviatorilor (direcția de mers de la metroul Piața Victoriei spre Parcul Kiseleff).

Dacă și tu crezi în importanța asigurării unor servicii medicale performante pentru copiii din România, chiar dacă aceștia vin pe lume prea devreme, ne-am bucura să ni te alături. Pentru că ne-am propus să tragem un semnal de alarmă, ultimii 50 de metri îi vom parcurge, pe cât posibil, cu respirația oprită și vom face apel la toți participanții pentru a face la fel și a trăi, chiar și pentru câteva minute, senzația pe care o trăiesc mii de bebeluși în România, lună de lună. Vom purta măști de oxigen și vom semnaliza că incapacitatea de a respira este principala problemă la nașterea copilului prematur și de aici rezultă majoritatea problemelor de sănătate ulterioare.”, este mesajul celor de la Asociația Unu și Unu.

Confirma prezenta ta la adresa de e-mail: diana.gamulescu@unusiunu.com. Mai multe detalii, aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close