Umidificatorul, paza bună din cameră (P)

 

Iarna, cel mai bun prieten al omului este caloriferul. Cald, cum altfel? Motiv pentru care ne bucurăm când în camere temperatura este cât mai mare, în timp ce afară crapă pietrele. Doar că această căldură este ca o sabie cu două tăișuri: face bine, dar și rău. De când m-am mutat la mansardă, simt treaba asta tot mai tare, căci, pe lângă faptul că în camere este foarte cald (și plăcut, normal), aerul este… uscat. Mai pe românește, ni se întâmplă să ne trezim dimineața cu nasul, buzele, gâtul şi pielea uscate şi cu o senzaţie puternică de sete. Iar despre aerul uscat din cameră specialiștii nu au cuvinte de laudă. Normal, având în vedere că el favorizează apariția afecțiunilor respiratorii, iar cei mai afectați sunt copiii.

Un aer prea uscat facilitează uscarea mucoasei nazale şi iritarea căilor respiratorii, mai ales în timpul somnului, când, și noi, și copiii, respirăm mai mult pe gură. Atunci când mucoasele devin uscate, bariera împotriva microbilor se subţiază şi tot lipsa umezelii împiedică sistemul imunitar să respingă agenţii patogeni. De asemenea, pielea este afectată de lipsa umidităţii din aer, devenind uscată şi iritată, mai ales în zonele sensibile precum buzele şi încheieturile.

Potrivit medicilor, umiditatea ideală a camerei copilului este de 50%. O metodă modernă pentru a menţine nivelul optim de umiditate în aer este utilizarea unui umidificator de cameră.

Până acum, am ținut pe calorifere vase ceramice speciale cu apă. Dar, m-am convins că am nevoie de ceva mai mult. Așa că, de o vreme încoace, am început să mă documentez pe net despre umidificatoare. Apoi, a venit oferta celor de la Philips, care mi-au povestit despre modelele cu tehnologia NanoCloud, care au și un EcoPassport 😉

Umidificatorul aspiră aerul uscat în interior şi îl trece prin Filtrul NanoCloud de tip “fagure”, alcătuit din multiple straturi, proiectat special pentru a optimiza absorbţia şi distribuţia de apă. Acesta spală impurităţile (praf, păr, polen, bacterii). Sistemul avansat de evaporare umidifică aerul fără a adăuga bacterii sau calcar, iar ventilatorul extrem de silenţios îl evacuează la o viteză constantă, asigurând o distribuţie uniformă.

Umidificatoarele de aer Philips cu tehnologia NanoCloud au prețul recomandat de 573 lei pentru modelul HU4803/01 şi 406 lei pentru modelul HU4801/01.

Mie mi-a plăcut modelul HU4803/01. Ce face acest umidificator, cu ce fel de apă funcționează și alte informații, în clipul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close