Tu când ţi-ai controlat aluniţele ultima oară?

Vine vara şi iar începe nebunia: dermatologii bat toba: ”daţi-vă cu cremă de protecţie solară! Nu vă expuneţi la soare la orele prânzului! Atenţie la aluniţe când vă expuneţi la soare!” şi lista semnalelor de alarmă e lungă. Chiar dacă an de an aceste avertismente sunt transmise pe tot mai multe canale către populaţie, nu ştiu cum mama zmeilor se face că oamenii nu ţin seama de ele? Cred că românul merge pe principiul ”Lasă, că nu mi se întâmplă mie!”. Şi când i se întâmplă, se dă cu capul de pereţi.
Dar, decât să ajungem să ne dăm cu capul de pereţi că nu am luat în seamă avertismentele, nu mai bine punem în practică zicala ”Mai bine previi decât să tratezi”? Ba bine că da!

Ei bine, că tot vine vara, ”La Roche Posay” demarează o campanie interesantă, utilă, de luat în seamă. Mai exact: în perioada mai-iunie 2014, Laboratoarele La Roche-Posay organizează în 32 orașe din țară  Zilele Protecției Solare. Campania are ca scop controlul alunițelor suspecte și educarea privind riscurile expunerii neprotejate la soare. Pentru a vă programa la un control GRATUIT, intraţi AICI pentru a vedea lista cabinetelor participante.

Detalii în comunicatul de mai jos

Laboratoarele La Roche-Posay organizează în 32 orașe din țară în perioada mai-iunie 2014 Zilele Protecției Solare. Campania are ca scop controlul gratuit al alunițelor suspecte (care și-au modificat forma, culoarea sau dimensiunea) și educarea privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

Pentru programare la cel mai apropiat medic dermatolog, consultați www.protectiasolara.ro.

 

Zilele Protecției Solare 2013, în cifre:

  • 120 de doctori
  • 20 de orașe
  • 4000 de broșuri despre melanom și eșantioane de protecție solară
  • 2000 de pacienți controlați
  • 36 de melanoame suspectate
  • 16 melanoame îndepărtate chirurgical
  • 11 carcinoame
  • 425 de pacienți de reexaminat anul următor

 

„Anul trecut, într-o campanie de numai 3 săptămâni, am schimbat radical soarta a 16 oameni. Numărul cazurilor de melanom a fost alarmant, de aceea suntem convinși că proiectul nostru trebuie să devină anual.” spune Miruna Biziniche Brand Manager La Roche-Posay România.

 

Deși melanomul malign este una din cele mai agresive tumori, 90% dintre cazurile depistate la timp sunt vindecabile. E timpul ca românii să își dea seama cât de important este să folosească protecția solară. Un studiu recent arată că 30%dintre români nu folosesc niciodată protecţie solară; și asta în condițiile în care 35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt în Europa Centralăşi de Est. De asemenea, un studiu efectuat pe o durată de 15 ani în Australia arată că persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecție solară au avut un risc mai scăzut de apariție a melanomului.

 

De 30 de ani, La Roche-Posay este implicat alături de comunitatea ştiinţifică pentru a promova protecţia solarăîn lume.De mai bine de 40 de ani, La Roche-Posay colaborează cu dermatologi la nivel internaţional pentru a crea produse de îngrijire şi machiaj, având la bază apa termală La Roche-Posay. Peste 25.000 de medici din întreaga lume recomandă zilnic La Roche-Posay ca fiind specialistul pielii sensibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: