avanpremiera the lion king

The Lion King, un film animat despre maturizare și cât de importantă este relația tată-copil

Am fost la avanpremiera noii versiuni a poveștii ”Regele Leu / The Lion King”, o producție Disney. Dacă vă așteptați ca din clasica poveste ”Regele Leu” + marca Disney să rezulte un desen animat tipic, ei bine, ar trebui să vă reviziuți așteptările. Asta pentru că noua versiune a poveștii este atâââât de tare, încât ai impresia că totul a fost filmat cu animale reale. De fapt, personajele și decorurile au fost realizate integral pe calculator, iar echipa condusă de regizorul Jon Favreau a făcut ca omul din fața ecranului să aibă senzația că animalele din poveste sunt reale, că au fost folosiți lei în carne și oase. Suricata Timon este atââât de reală. La fel și Pumba. Nu mă mai repet în privința leilor!

Nu vreți să știți câți de ”Awwww, ce drăguuuuț” am auzit în sala de cinema din gura copiilor la vederea animăluțelor! Chiar și eu am făcut așa de câteva ori. Nu m-am putut abține, ce vreți? Să fi văzut mocuța aia de pui de leu cu ochii ăia albaști… Să priviți suricata aia zăpăcită pe ecranul ăla mare… Zău că veți face la fel.. ”AWWW” ;P

Ah, și, dacă tot sunt la capitolul confesiuni, mai am una: am cântat și și m-am mișcat așa, puțin, pe scaun, când am auzit melodia ”Hakuna Matata”. Ce? Îmi place tare mult!

Ca orice poveste, și The Lion King transmite privitorilor câteva mesaje

1 .”Ai încredere în tine” este unul dintre mesajele poveștii, un mesaj ce ”lucrează” la stima de sine a copiilor.

2. Pe de altă parte, filmul transmite cât de importantă este prietenia și cum poate fi ea păstrată. Prietenia aia adevărată! Filmul e și despre ce fac prietenii unii pentru ceilalți.

3. Un alt mesaj al poveștii, pe care eu am avut grijă să i-l evidențiez Alexiei, a fost ”ai răbdare, nu acționa impulsiv, ai răbdare așa cum au avut leoaicele” – mergeți să vedeți povestea și vă veți da seama la ce mă refer 😉  

4. ”The Lion King” este și un fel de lecție despre maturizare, despre lumea crudă în care suntem nevoiți să ne găsim un loc, un rost. Dar, o lume în care binele învinge.

5. Este o lecție și despre minciună, nedreptate, lașitate, invidie, ură, egoism.

Cel mai important mesaj, din punctul meu de vedere

Însă, ce mi-a plăcut și mai tare a fost faptul că, într-un fel, povestea a pus accentul pe cât de puternică este (și poate fi) legătura dintre tatăl leu și puiul lui. Adică, legătura dintre tată și copilul lui.

Despre cât de importantă este relația copilului cu mama, despre câte face și încă ar mai trebui ea să facă se toooot vorbește. Dar foarte puțin despre relația copilului cu tatăl. Sau a tatălui cu copilul. Și mi se pare nedrept. Nu doar pentru că i se pun mamei atâtea în cârcă. Ci, pentru că mi se par nedreptățiți tații. În special cei care chiar se implică în creșterea copiilor și nu lasă totul în seama mamelor. Legătura dintre tatăl leu și puiul lui este atââât de frumos pusă în acest tablou… Nu are cum să nu te emoționeze, nu ai cum să nu faci conexiuni între ce se întâmplă pe micul ecran și ce se întâmplă în viața reală.

Însă, simt nevoia să vă “avertizez”. Filmul are o scenă destul de greu de “digerat”: moartea tatălui leu în încercarea de a-și salva puiul. Dar, din păcate, moartea face și ea parte din viața fiecăruia, nu?

Ne-a plăcut filmul și ne-am… tatuat

Filmul, căci nu este un desen animat, ci un film cu animale, poate fi urmărit din 19 iulie în cinematografele din România. Distribuit de Forum Film România ”The Lion King / Regele Leu” este disponibil în formatele 3D și IMAX 3D, subtitrat și dublat.

La avanpremiera organizată de fetele de la RanEvents, am avut parte și de câteva surprize. Cea mai mare și cea mai plăcută: colțul unde ne-am putut tatua. Una dintre noi a ales un desen cu puiul de leu Simba, iar cealaltă, un tatuaj cu trioul Simba-Timon-Pumba și sloganul ”Hakuna Matata”. Care ce a ales, vă las pe voi să ghiciți.

Vă mai spun doar atât: mergeți să vedeți ”The Lion King / Regele leu” și… pregătiți-vă șevețelele, căci vor fi câteva secvențe la care vă vor ”scăpa” câteva lacrimi.

Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag. Mă poți urmări și pe FACEBOOKpe INSTAGRAMdar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate. 

Join 18K other subscribers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close