Termometrul smart îți spune ce temperatură are copilul și dacă ești la sute de kilometri de el

Când am auzit prima ară de termometrul smart, am zis că așa ceva există doar în filme. Un termometru care te anunță pe telefon ce temperatură are copilul, indiferent cât de departe ești de el atunci când poartă acest gadget. Căci, da, termometrul despre care vreau să vă vorbesc este un gadget. Dacă l-ați vedea, pur și simplu, nici prin cap nu v-ar trece că e un termometru. Nu are forma aia clasică lunguiață, nu are mercur sau afișaj digital. Este, pur și simplu, o chestie rotundă, puțin mai mare decât o monedă de 50 de bani. Alb, cu un disc mic din metal în centru, un led mic care luminează roșu intermitent când este activat și… cam atât.

Ei, sună a termometru? Nicidecum! Ah, și mai e ceva diferit la el. Total diferit față de cele clasice: îl aplici cu un plasture la axilă și îl lași acolo. Nu tu pune termometrul, ia termometrul. Pune-l iar, ia-l din nou, calmează copilul, care plânge că e deranjat de acest ritual și de faptul că trebuie să stea nemișcat cât îi iei temperatura. Ei? Cum vi se pare că sună până aici? Parcă e ceva din viitor, așa-i?

termometrul-mykicare1

Ei bine, termometrul smart despre care vă spun este nou pe piața noastră, adus de Teracomm România. MyKi Care este un termometru inteligent ce măsoară și monitorizează permanent temperatura corpului, la fiecare 8 secunde, cu o precizie de 0.01 grade. El este făcut din materiale hipoalergenice, fiind posibilă folosirea lui chiar și pentru nou născuți. MyKi Care stochează informații despre toate măsurătorile din trecut pentru până la 365 zile.

Pentru a utiliza termometrul MyKi Care, este necesar să instalați telefonul mobil aplicația gratuită MyKi Care. O găsiți în Google Play și în App Store.

Ce este fain la acest gadget e faptul că poate fi folosit și atunci când copilul se joacă sau doarme. Nu există riscul să cadă și nici nu îl incomodează.

termometrul-mykicare

Noi am luat un astfel de termometru și ne-am ”jucat” cu el. Marele meu regret este că el nu a existat pe piață când Alexia era mai mică. Ne-ar fi scutit de multe seri în care o tot deranjam să îi iau temperatura! Ca să nu mai zic de perioada de început, când pediatra ne sfătuia să luăm temperatura din funduleț, lucru deloc plăcut pentru bebe Alexia!

Dar știți ce? Mai bine vă las să vedeți cu ochii voștri cum funcționează acest termometru smart. Noi l-am testat și ne-a plăcut, motiv pentru care am decis să vă vorbesc despre el. Așadar, urmăriți clipul de mai jos și vedeți cum ne-am ”jucat” noi cu MyKi Care.

Așadar, ca să recapitulez, iată cum funcționează termometrul smart:

  • Primul pas este să instalați pe telefon aplicația gratuită MyKi Care.
  • Vă faceți un user, apoi urmați pașii indicați de aplicație
  • Introduceți dispozitivul USB (numit ”MyKi Care BT”) în adaptorul de încărcare a telefonului și, apoi, conectați-l la priză.
  • Ca să activați termometrul, îl agitați timp de trei secunde. Se va aprinde un beculeț roșu (intermitent).
  • Pe aplicația termometrului smart veți primi indicații pas cu pas. Totul este atât de simplu, încât nu aveți cum să greșiți.

termometrul-myki care

Întrebări și răspunsuri

De cum am aflat despre acest termometru smart, am avut o serie de întrebări, la care am primit răspunsul din aplicație, citind instrucțiunile de utilizare, dar și de pe siteul oficial al MyKi Care.

Rezistă termometrul MyKi Care la umezeală?

Da! Termometrul este impermeabil, construit pentru a rezista umezelii corpului și poate fi curățat cu o cârpă umedă.

Dacă am mai mult de un copil, cum monitorizez temperatura fiecăruia prin aplicație?

Aplicația oferă posibilitatea să creați mai multe profile, astfel că oricând veți ști clar care este evoluția temperaturii fiecărui copil în parte.

Cât ține bateria termometrului?

Aparatul este alimentat de o baterie CR2025, ce poate funcționa 24 de ore pe zi timp, până la 60 de zile, fără a fi necesară înlocuirea.

Ce fac când se termină plasturii din pachetul inițial?

Termometrul MyKi Care vine cu un set de 25 de plasturi hipoalergenici. Când aceștia se termină, ei pot fi comandați de pe internet.

Cât de departe/aproape trebuie să țin telefonul de copil ca să îi aflu temperatura?

NU distanța dintre telefon și termometru e importantă. Atâta vreme cât aveți aplicația instalată, conexiune la internet (atât în locul în care ești tu, cât și copilul), puteți fi la mii de kilometri distanță de cel care poartă termometrul. IMPORTANT este ca distanța dintre USB-ul din priză și termometru să fie de maximum 10 metri.

Când știu că a măsurat temperatura?

La prima utilizare, informațiile le primiți pe aplicația de pe telefon la 15 minute de la plasarea termometrului sub axilă. Apoi, termometrul MyKi Care trimite informații prin Bluetooth despre temperatura măsurată la fiecare 8 secunde. Termometrul va declanșa o alarmă în cazul în care copilul are febră.

Contează cum pun termometrul la subraț?

DA! Termometrul se pune cu senzorul metalic pe corp și cerculețul care se aprinde roșu intermitent orientat în sus, spre umăr.

Alte întrebări posibile și răspunsurile aferente le găsiți și pe siteul oficial, în secțiunea special dedicată.

Ca o concluzie: măsurarea temperaturii bebelușilor poate fi mai simplă, iar din acest punct de vedere viața părinților poate fi mai ușoară cu un termometru smart.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like…
Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

3 Comments

  1. Foarte interesant produsul! Aceeași reacție am avut-o și eu când am citit titlul. Dar cred ca este un produs ce sigur va avea căutare în rândul mamicilor de bebeluși ?

  2. Foarte tare!! Mai ales pentru copii mici de tot!
    Acum, pe noi nu ne deranjeaza nici termometrul clasic 🙂 L-am ascuns bine de Sebi care tot voia sa isi verifice temperatura. Ii place mult cand piuie 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close