Tentativă de co-sleeping

Azi noapte am avut o tentativă de co-sleeping cu Alexia. Până pe la 4 luni, ea a dormit cu mine – pentru că îmi era greu din cauza cezarianei să mă ridic din 2 în 2 ore să o iau din pătuţ să-i dau să pape. Apoi, pentru că m-am pus pe picioare cât de cât, Alexia a dormit doar în pătuţul ei. Acum adoarme&doarme EXCLUSIV în pătuţ. Nici o încercare de-a noastră de a o face să doarmă în patul mare nu a avut succes. Din start nu am vrut să o învăţ să doarmă cu noi pentru că ştiu părinţi ai căror copii, chiar şi la 6-7 ani, nu vor să doarmă decât cu ei în pat, perspectivă care m-a cam speriat, sincer. Acum, îmi doresc ca măcar din când în când Alexia să doarmă cu mine. Dar, de cum o pun în patul mare, începe să alerge prin el, se joacă, apoi coboară şi aleargă prin cameră. Oricât de obosită ar fi. Nici varianta de a o muta în patul meu după ce a adormit nu funcţionează…

Aseară, însă, sau mai bine zis azi dimineaţă pe la ora 3, picea s-a trezit plângând. După un scutec schimbat şi un 180 ml de lapte am vrut să o culc. Dar ea nimic. Am tot mângâiat-o pe spate, poate poate adoarme la loc. Nimic. Amorţită şi plină de spume, o pun lângă mine şi încep să o mângăi. A stat cuminte. Pe la vreo 5 a adormit. Mă apuc să adun pernele şi păturile din casă pentru a ridica o baricadă pe partea cealaltă a patului. Învelesc picea, mă înghesui pe mai puţin de sfertul de pat rămas pentru mine şi trag pe dreapta. Normal, de grijă să nu lovesc fata, nu prea am dormit. După ce primesc vreo 5-6 picioare în burtă (noaptea, Alexia are ortezele în picioruşe şi dor al naibii de tare!), picea îşi găseşte poziţia şi nu se mai fâţâie. Adoarme tun! Dar pe la ora 6-6,30, se ridică brusc în fund, vede că nu e în pătuţul ei, se uită la mine, cu ochii încă lipiţi de somn, şi pe un ton răstit îmi spune “Apiti apiti apiti”, apoi se trânteşte pe burtă şi aţipeşte. Iar se ridică, se uită în jur şi nu ştie ce să facă. Imediat o pun în pătuţ. Sforăie până la ora 10. Şi,uite aşa, am dormit şi eu cu fii-mea la 1 an şi 3 luni.

Pe la 2 luni, fii-mea adormea fără probleme lângă mine. Acum… nu :((

 

5 Comments

 1. Acum de ce ai mai vrea sa o inveti sa doarma cu tine? Mie mi-e groaza de momentul x al transferului catre patul lui, pe care il tot amin din diverse motive…dinti, oboseala, etc. Dar o data si o data tot trebuie sa terminam si cu titza de noapte si cu dormitul in patul mare. Of!

  1. Mi-e drag şi mie din când în când să dorm cu ea… Nah, ce vrei? Plus că, tot din cauza dinţilor, ar fi mai bine să doarmă cu mine, nu de alta, dar înţepenesc să stau atârnată de pătuţul ei şi să o tot mângâi 1-2 ore până adoarme… Şi aşa, am o durere de spate de mor, zici să dunt robot, aşa mă mişc. Dar, în primul rând, de drag vreau să dorm cu ea din când în când.

 2. Noi (eu si Amalia mea care are deja 1 an si 5 luni) dormim impreuna! Asta de muulta vreme! A dormit si ea in patutul ei la un moment dat pe la trei luni ale ei….dar apoi iar in pat cu mine! A fost tare comod ca am alaptat-o pana acum vreo 3 luni…si dinti avem 16 acum (ca de la 4,5 luni ne-a aparut primul) si tot din astea! Apoi cand era mica mica numai pe burtica mea adormea… Asta iarna am zis ca e mai cald cu mine in patul mare, vara spun ca-i mai racoare cu mine-n patul mare…si tot asa! :))) Nici nu stiu care trage mai mult sa dormim impreuna: eu sau Amalia! :)))
  Nopti linistite s-avem, ca restul se-aseaza cu timpul!
  Poza voastra mi-ab starnit nostalgii cand era Amalia mica, mica!
  Pupici!

  1. Şi Alexia dormea ff bine pe burta mea sau a lui tati când era mică-mică. Şi mie mi-a trezit amintiri şi m-a lovit nostalgia când am ales poza. Până să o pun p-asta, am mai privit altele de gen, îţi dai seama? Dacă acum ne topim când revedem pozele cu fetele mici-mici, cum ‘om face când ele vor fi mari? Pupăm şi noi

 3. La noi e invers, m-am chinuit de cand s-a nascut pana pe la 2-3 luni sa-l culc in patutul lui, ca sa nu se obisnuiasca sa doarma cu noi. Apoi plictisita si nedormita si satula ca -de fiecare data dupa ce-l puneam adormit la mine in brate in patut- sa se trezeasca si sa o luam de la capat pur si simplu l-am pus adormit langa mine in pat…si asa a ramas. Deocamdata nici nu ma gandesc sa-l mut. El se trezeste si maraie si de 4-5-6 ori pe noapte, fara sa vrea lapte sau apa, uneori doar vrea suzi sau sa puna o mana pe mine sa vada daca sunt acolo. Daca l-as muta, as trebui sa ma tot ridic din pat, sa stau pana se linisteste/ adoarme…si n-am forta necesara. S-o obisnui el cand o creste sa doarma in patul lui, poate si in camera lui. Noi acum avem doar doua camere, asa ca tot in camera cu noi ar dormi, chiar daca ar sta in patutul lui (patut avem si la ai mei si la bucuresti, unul de lemn si un tarc).
  Fiecare stie cum ii doarme copilul mai bine si cum e mai bine si pentru ei sa doarma…apoi orice incvat are si dezvat, stii cum se zice!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close