Tati luat cu forţa la spectacole pentru copii, faza Zurli

Aici, aţi citit primul episod al serialului ”Cu tati la spectacol”. Acum episodul al doilea.

Duminică, la prima oră, ne-am echipat pentru a merge la Zurli, acolo unde Alexia e deja de-a casei. Se punea în scenă ”Punguţa cu doi bani”. De cum am ieşit pe uşă, a trebuit să-l familiarizăm pe tati cu ritualurile noastre: prima oprire la covrigărie. Un covrig fata, altul mama. Apoi, jos la metrou (ce-i mai place Alexiei să meargă cu el!). De data asta am fost puţin cam rapizi, aşa că am ajuns înainte de a se deschide Puzzle Cafe. Dar, de cum a văzut că iese cineva pe uşă, Alexia mea a dat năvală. Ţanţoş a păşit în club şi se plimba ca la ea acasă. Fireşte, s-a dus glonţ la masa unde sunt pictaţi copiii. A fost prima la coadă. Tati, de pe canapea, îşi admira odorul cu o sclipire în ochi. Acea sclipire a celor mândri de odraslele lor. Iar pitica s-a dat în stambă. Deh, venise şi tati. De atfel, tot spectacolul fost aşa mândră, iar schimbarea de comportament a sesizat-o şi Tanti Prezentatoarea: ”Ce mândră e că a venit şi taică-su!”.


Când Tanti Prezentatoarea a dat startul, tati privea în jur oarecum intrigat: vedea cum o grămadă de oameni mari se poartă asemeni copiilor, cum îşi pun mâinile pe cap, la indicaţiile Mirelei, cum au recunoscut că nu au avut răbdare cu ai lor copii, cum îşi pun degetul pe nas şi promit că vor asculta de copii şi că vof fi cuminţi. Dacă tati nu şi-a pus degetul pe nas, pentru ca promisiunea să fie validă, am zis să-i dau un deget, sau mai multe, de ajutor. Iar Ochelaristu’, fotograful oficial Zurli, a surprins momentul. Acum am dovada, aşa că tati nu se mai poate fofila!

Tot spectacolul, tati abia dacă şi-a scăpat odrasla din priviri. A râs cu poftă la replicile actorilor, am râs cu lacrimi când, din greşeală, Alexia şi Mirela s-au udat, şi m-am distrat şi mai tare la final, când, conform tradiţiei Zurli, toţi din sală ne ridicăm şi cântăm ”Am o căsuţă mică”. Tati stătea liniştit pe canapea şi se uita la noi, iar nedumerit, cum oamenii mari cântă şi dansăm de mama focului. I-a mers prima strofă, apoi, de pe scenă, Tanti Prezentatoarea l-a ”urecheat”: ”Tati Alexiei, sus şi tu!”. Iar tati, asemeni unui şcolar prins cu mâţa-n sac, a sărit în picioare şi a încercat să ţină pasul cu noi…

Ca la fiecare spectacol Zurli, şi de data aceasta am descoperit ceva nou la Alexia: ştie versurile piesei ”Am o căsuţă mică”. Le-a fredonat, dar nu a dansat. Mi-a plăcut la nebunie o fază surprinsă de fotograf: faţa Alexiei în timpul piesei, faţă specifică majorităţii copiilor care vin la Zurli.

Ah, şi am aflat un lucru interesant. Duminică, 30 martie, după spectacolul ”Întâmplări din lumea poveştilor”, de la Palatul Copiilor, Tanti Prezentatoarea şi Gaşca Zurli fac o ieşire în parc pentru o repetiţie pentru videoclipul pe care îl vor filma în aprilie la megahitul “Am o căsuţă mică”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close