Ţărăncuţă, ţărăncuţăăăă

Da, în weekend ne facem ţărăncuţe 🙂 Mergem din nou în Cişmigiu la festivalul de folclor, cum l-am numit eu în varianta scurtă.

Ajuns la cea de-a opta ediție, Festivalul Internațional de Folclor se va desfășura în perioada 20-22 iunie 2014, în parcul Cișmigiu, sub titulatura “Muzici și Tradiții în Cişmigiu”. Festivalul face parte din seria de evenimente menite să celebreze 555 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului.

Îmi voi lua tricoul primit în dar de la organizatori, voi ţine copilul bine de mână şi vom pleca spre Cişmigiu. Mi-au plăcut foarte tare atât darurile…

 

… dar mai ale invitaţia la festival. Pentru că nu a fost un print pur şi simplu, ci o invitaţie scrisă de mână, personalizată, ce mi-a amintit de vremea când scriam scrisori…

 

Am mai fost şi anul trecut la acest festival şi tare ne-a plăcut. Aşa că vom repeta figura.

 

Evenimentul va reuni spectacole de folclor tradițional, târg de meșteșugari care va include, pe lângă produsele tradiționale românești și demonstrații ale meșterilor populari, o zonă dedicată spectacolelor de folclor reinterpretat, ateliere de creație, teatru pentru copii, o zonă gastronomică, precum și plimbări cu trăsuri și ponei.

Deschiderea evenimentului va fi marcată vineri, 20 iunie, la ora 15:00, de o paradă a costumelor populare ce se va desfaşura pe traseul: Ateneul Român– Calea Victoriei – Cercul Militar – B-dul Regina Elisabeta – Parcul Cişmigiu.

Timp de trei zile, Festivalul se va desfășura pe cele trei scene amplasate în cel mai vechi parc din București, astfel:

Programul de la Scena Mare va fi împărțit după zone geografice: vineri vor urca pe scenă ansambluri folclorice profesioniste și soliști de muzică populară renumiți din Dobrogea, Crișana și Muntenia, sâmbătă va fi rândul celor din Oltenia, Moldova și Maramureș, urmând ca duminică să fie celebrat cântecul și jocul din Banat, Transilvania și Bucovina.

Întregul desfăşurător îl veţi găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

2 Comments

  1. Ieri imi spunea David ca vrea in Cismigiu, gradinita lui fiind aproape. Numai bine ca ai scris de festival, ne infiintam si noi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: