Aşa cum am promis, sâmbătă, m-am prezentat la poarta fabricii Heidi în întâmpinarea câştigătorilor concursului de pe Blogul mamei începătoare. Am ajuns mai devreme, deh, nerăbdătoare.
Până ne-am adunat cu toţii, am tras cu ochiu’ la cei care deja erau pe ”Insula Heidi Chocowold”. Mă rog, am vrut să trag cu ochiul la ei, doar că de cum am intrat în clădirea din sticlă privirea mi-a fost deturnată de ciocolatele şi ciocolăţelele care mă întâmpinau şi pe stânga, şi pe dreapta, şi în faţă, şi în spate. Ciocolată peste tot!
Mama lui de regim! Da’ ce, credeţi că m-am putut abţine? Nooooo! Am umplut geanta cu ciocolată, cu atât mai mult cu cât era la cu totul alte preţuri decât în magazine. Dar şi sortimente pe care nu le-am văzut în magazine.
Dar să lăsăm desaga mea plină cu ciocolată şi să vă povestesc ce şi cum.
Cum a bătut ceasul ora 15 (oră la care am fost programaţi să întrăm în lumea ciocolatei), fetele de la Heidi au venit la noi să ne echipeze corespunzător. ”Vă rugăm să nu lăsaţi părul să iasă de sub bonete. Nu cred că v-ar plăcea să mâncaţi ciocolată cu păr”, ne-a avertizat cu zâmbetul pe buze doamna Maria, care lucrează de 12 ani la fabrica de ciocolată.
După ce ne-a făcut un mic instructaj, ne-a poftit în jurul mesei de lucru, unde, în prima parte, ne-a povestit cum se transformă boabele de cacao în ciocolată şi ce ingrediente se folosesc la prepararea anumitor tipuri de ciocolată. N-am să vă povestesc eu toate astea, vă las pe voi să descoperiţi urmărind două filmuleţe
Odată lămurite acestea, am trecut la partea practică. Aia mai interesantă şi cea mai dulce, căci am gustat la greu ciocolată. Lichidă. De la ”robinet”, din castron, de pe masa de lucru (fără să vadă doamna Maria că ”furam” materialul didactic…) .
Doamana Maria ne-a explicat cum se răceşte ciocolata. Apoi ne-a şi arătat treaba asta:
După, ne-am testat şi noi dibăcia
A urmat partea cea mai funny: să ne facem propria tabletă de ciocolată. Fiecare a avut mână liberă: să facă orice combiaţie de ingrediente, ciocolată albă, cu lapte, amăruie, după pofta inimii. Cu zmeură, merişor, piper roşu, ghimbir, cocos, fistic simplu sau caramelizat, alune simple sau caramelizate, seminţe de dovleac… câte şi mai câte. Am avut de unde alege, nu glumă:
Iniţial, am vrut să fac o ciocolată colorată, cu un curcubeu, cu soare, flori şi cu siluete umane. Dar, la faţa locului am decis că mult mai potrivită ar fi o ciocolată pentru mama.
Prima etapă: am turnat ciocolata în forme.
Apoi am mers la maşinăria asta multifuncţională, care amestecă delicoasa ciocolată, o face să curgă ca la robinet, dar ajută şi la scoaterea bulelor de aer din formă. Adică se apasă pe un buton, aripile laterale încep să tremure, apropii forma de aceste aripi şi ţii forma cu putere în mână, că altfel îţi zboară. Şi forma, şi ciocolata…
.
După ce am scăpat de bulele de aer şi am uniformizat ciocolata, am trecut la partea artistică… Am desenat în ciocolată:
Ciocolata a fost pusă la răcit…
… iar la final tablea mea a arătat aşa.
În timp ce tabletele noastre se răceau, doamna Maria ne-a arătat cum se fac pralinele
Iar eu priveam la ea, storcând cornetele de ciocolata rămasă nefolosită la decorarea tabletelor. Ziceţi şi voi, nu era păcat de ea să o arunce? Zău aşa! Am cam avut de luptat pentru acele cornete cu copiii Cristinei… Dar am reuşit noi cumva să le împărţim frăţeşte
La plecare, am primit tabletele create de noi, dar şi diplome de ucenici ciocolatieri. Ah, să nu uit! Doamna Maria ne-a lăudat că am fost cea mai creativă grupă din câte a avut în acea zi
Trăgând linie, cele 60 de minute petrecute în lumea Heidi au fost… dulci. Ah, şi am aflat ceva interesant: puteţi comanda produse de ciocolată personalizate pe care să le faceţi cadou, să le mâncaţi alături de cine vreţi… Ideea mi se pare drăguţă. Comanda, din câte am înţeles de la doamna Maria, e mai bine să o daţi venind la sediul Heidi, aşa mai discutaţi şi cu maeştrii ciocolatieri.
Ah, şi am văzut că puteţi merge şi voi, oricând, să vă faceţi propria tabletă de ciocolată. Detaliile aici:
Vreau și eu acolooooooooo!
🙂 Când voi mai face concurs cu ei, bagă-te!
🙂 Și chiar dacă aș câștiga…e mare distanța între mine și ROmânia 🙂
Ei, o mini-vacanţă dulce nu te-ar aduce înapoi? Te tachinez şi eu, deh 🙂
Eu nu am primit invitatie! Nu am stiut ca am castigat! Ce pacat! Cat m-as fi bucurat!
Nely, nu ai câştigat. Tu eşti DOAR pe lista celor calificaţi. Asta e lista câştigătorilor:
12. Adriana Cristea 8 October 2013 at 11:53 PM
7. Ellebasi Amg 8 October 2013 at 10:03 AM
6. marin gabriel 7 October 2013 at 7:58 PM
2. Karioka 27 September 2013 at 8:56 AM
9. goleanu anisoara 8 October 2013 at 2:16 PM
1. Cris 26 September 2013 at 8:35 PM
3. flavia 27 September 2013 at 1:15 PM
Ah! Mai bine! As fi suferit prea mult sa stiu ca am castigat si am ratat evenimentul! 🙂 Poate altadata! Mersi frumos!