spectacolul zurli lumea lui multumesc

Spectacolul Zurli, bula noastră de oxigen, după o zi de coșmar

”Lumea lui Mulțumesc”, spectacolul Zurli de la Sala Polivalentă, a fost bula noastră de oxigen, după o zi de coșmar.

Ziua de 11 aprilie 2018 va rămâne, pentru noi, una de care ne vom aminti mereu nu cu plăcere. Cel puțin, de prima parte a zilei. A fost ziua în care am avut parte de un șoc teribil. A fost ziua în care cu toții am tras o spaimă teribilă. Asta pentru că am fost parte dintr-un eveniment nefericit, spaima oricărui părinte.

Pe scurt, în stația de tramvai, la întoarcerea de la școală, fiica mea s-a trezit singură pe refugiul stației de tramvai, după ce ea a coborât, iar tataie s-a trezit cu ușile închise în nas de un vatman neatent. Ce a urmat, ce s-a întâmplat după, m-a îngrozit. Reacțiile colegilor acelui vatman au fost cele care m-au îngrozit mai mult decât gestul lui. Amenințări, limbaj indecent, acuze… Dacă oameni cu o astfel de mentalitate conduc mijloacele de transport în comun, sincer, eu nu mă mai simt în siguranță când le utilizez. Despre asta, poate, voi povesti când se vor liniști apele.

spectacolul zurli lumea lui multumesc

Acum, vreau să vă povestesc despre spectacolul Zurli, ultimul din tunreul național al spectacolului ”Lumea lui Mulțumesc”. De ce zic că acest spectacol a fost ca o bulă de oxigen pentru noi? Pentru că participarea Alexiei la acest spectacol a reușit să o scoată, cel puțin pe moment, din starea de șoc.

Cum poți face un copil să uite de un eveniment neplăcut altfel decât să îi oferi o seară printre personajele sale preferate? Decât să stăm acasă, să ne plângem de milă, am preferat să o duc într-un loc unde știam sigur că ea se va distra. Râsul rămâne, fără îndoială, cel mai bun medicament!

Chiar dacă eu eram uimită, dezgustată, dezamăgită de reacțiile oamenilor, Alexia a reușit să dea uitării, pe moment, toate cele prin care a trecut. Deci, mi-am atuns obiectivul. Cântecele, poveștile, personajele Zurli de pe scenă, au scos-o din acea stare. Iar cireașa de pe tort a fost întâlnirea cu Mirela Retegan & Co din cadrul sesiunii de autografe de după spectacol. Alexia alerga, împreună cu prietena ei, Maria, de la un personaj Zurli la altul. Să își ia porția de îmbrățișări de la ei, să stea la poze, să fie în centrul atenției.

Când ziceam eu că o oră la un spectacol Zurli este pansament pentru suflet, nu băteam câmpii! Rămân la părerea mea: spectacolele Zurli sunt ca ședințele de terapie la psiholog. Am cântat, am dansat, ne-am jucat. Nu doar noi, ci toți copiii și părinții din sală. Este o încântare să privești o sală plină de adulți și copii jucându-se cot la cot. Este o încântare să vezi atâtea zâmbete, atâta bucurie, atâta iubire!

”Lumea lui Mulțumesc” a adus pe scenă o Gașcă Zurli mai mare, plină de energie, o lume cu mult sclipici. Dar, înainte de toate, o echipă de oameni care, se vede, fac totul cu o sinceritate fantastică. Și cu drag.

Mulțumesc Mirela Retegan, mulțumesc Gașcă Zurli! Mă bucur că existați, mă simt onorată că vă cunosc și personal, nu doar de pe scenă! Sunteți pastila noastră de fericire!

Lumea lui Mulțumesc spune povestea Super Eroului Mulțumesc, cel fără de care prieteniile dintre oameni s-ar destrăma. Mulțumesc, prin puterea cu care a fost înzestrat, și cu ajutorul Zânei Bune, a reușit să o facă pe vrăjitoarea Tura Vura să fugă mâncand pământul, atunci când aceasta a încercat prin vicleniile ei să strice legăturile de prietenie din Gașca Zurli. O lecție de viață pentru toate vârstele, predată în stilul Zurli, prin muzică și joacă.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close