Spanac cu dovlecel pentru bebeluşi

Introdus în meniul Alexiei de la 7 luni şi jumătate

Ingrediente:

4-5 bulgări de spanac congelat

4 rondele de dovlecel

un morcov mediu

o ceapă mică

puțin lapte

Mod de preparare:

Morcovul se dă pe răzătoare ca să fiarbă mai repede. Se pun toate în apă şi se lasă la fiert până apa scade bine de tot. Ceapa se aruncă, apoi toate ingredientele se pasează cu blenderul şi se adaugă puţin lapte – cât să nu devină o zeamă lungă, ci să fie asemeni smântânei de groasă.

 Se poate servi simplu sau cu carne.

NOTĂ prefer să fierb ceapa şi nu să o prăjesc, cum am văzut că fac unele mame. Unul dintre motive e că (virgulă) ceapa prăjită provoacă arsuri la stomac.


Vezi  AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.

Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă 

0 Comments

  1. Daria a fost incantata la maxim de spanac,desi sincer nu m-am asteptat.multumim de retete asteptam si altele…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Scroll Up
%d bloggers like this: