Introdus în meniul Alexiei de la 7 luni şi jumătate
Ingrediente:
4-5 bulgări de spanac congelat
4 rondele de dovlecel
un morcov mediu
o ceapă mică
puțin lapte
Mod de preparare:
Morcovul se dă pe răzătoare ca să fiarbă mai repede. Se pun toate în apă şi se lasă la fiert până apa scade bine de tot. Ceapa se aruncă, apoi toate ingredientele se pasează cu blenderul şi se adaugă puţin lapte – cât să nu devină o zeamă lungă, ci să fie asemeni smântânei de groasă.
NOTĂ– prefer să fierb ceapa şi nu să o prăjesc, cum am văzut că fac unele mame. Unul dintre motive e că (virgulă) ceapa prăjită provoacă arsuri la stomac.
Vezi AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă
Daria a fost incantata la maxim de spanac,desi sincer nu m-am asteptat.multumim de retete asteptam si altele…
Mă bucur. O să îmi fac un obicei de a pune reţete în weekenduri. Sper să reuşesc… Ştii cum e, una îţi propui, alta îţi iese.