periuta-electrica-de-dinti

Spălatul pe dinți nu mai e ce-a fost! Acum avem periuță electrică de dinți inteligentă

De la spălatul pe dinți cu degetul și un strop de bicarbonat sau sare, am ajuns să folosim o periuță electrică de dinți inteligentă! Adică una conectată la o aplicație pe telefonul mobil, aplicație ce ne arată și ne SPUNE cum stă treaba cu periajul corect al dinților. Ce-a mai evoluat omenirea asta! Avem smart TV, smart PHONE, smart WATCH și Smart TOOTHBRUSH… How smart is that!

Să vă iau cu ușurelul. De Crăciun, Moșul ne-a adus un suuuuper cadou de la Oral-B. Două periuțe electrice de dinți inteligente. Una pentru mine, o alta pentru Alexia. Uitându-mă în urmă, mi-am dat seama că, de fapt, cea a Alexiei avea ceva vechime, nu glumă! Practic, abia acum am schimbat periuța pe baterii. Prin 2011, i-am cumpărat prima ei periuță electrică de dinți, pe care a folosit-o până în 2017. Firește, i-am schimbat regulat capetele de periaj, doar nu îl păstram pe același atâta amar de vreme! Doar că, de la atâtea căzături, periuța începuse să dea rateuri: uneori nu pornea, ”mânca” bateriile cu viteza cu care Alexia mănâncă dulcuri… Tot pe bază de baterii funcționa și periuța mea electrică. Așa că venise vremea să le schimbăm.

oral-b-periuta-electrica-de-dinti-(4)

Dar, pentru că am intrat în era SMART, în decembrie 2017, Moșul a venit la noi cu o periuță smart pentru Alexia și o alta smart pentru mine! 😉  Adică, periuțe de dinți care se pot încărca la priză și care pot fi folosite în tandem cu o aplicație din telefon! Nu mai stăm cu teancul de baterii de rezervă, am scăpat de „iar ai uitat să cumperi baterii! Eu cum mă spăl pe dinți?”. Alexia a primit modelul ”Frozen” (cum altfel?), iar eu am ales ceva de domeniul SF-ului: Oral-B ”Smart 6- 6000N”.

oral-b-periuta-electrica-de-dinti-(4)

Periuța Alexiei e simplă, în comparație cu a mea, care e ceva de domeniul SF-ului. De fapt, să v-o spun p-aia sinceră, am făcut o combinație: Alexia pune capul periuței sale în a mea. De ce? Pentru că a mea are luminițe. Pentru că a mea are și o aplicație pe telefon. O aplicație tare funny. Și utilă, nu doar distractivă.

oral-b-periuta-electrica-de-dinti-(4)

Ce-mi place foarte tare la periuțele astea noi?

Că le pot băga sub jetul de apă cu totul! Păi la modelele pe baterii nu mergea asta. Baterii+apă= câh!

Ce-mi place la noua mea periuță electrică de dinți inteligentă?

Că mă avertizează dacă apăs prea tare! Periuța electrică Oral-B ”Smart 6-6000N” are senzori de presiune, astfel încât gingiile sunt protejate când aplici o presiune prea mare. Practic, când apeși prea tare, becul se face roșu, iar intensitatea rotațiilor scade. După atâtea luni de utilizare, am scăpat de sângerarea gingiilor! Deh, periam cu simț de răspundere!

Ce-mi mai place la acest model de periuță electrică de dinți inteligentă? 

Clar, asistentul personal! Adică aplicația despre care vă spuneam mai devreme. Înainte să folosești prima oară periuța, sunt necesare câteva setări.

  • Descarci aplicația Oral-B
  • Activezi bluetooth pe telefon pentru a se putea conecta periuța la aplicația de pe telefon
  • Intri în aplicație pentru a face câteva setări precum timpul de periaj dorit, culoarea dorită a becului periuței și altele.

Când te speli pe dinți, pui telefonul în suportul special, activezi bluetooth, pornești aplicația, apoi începi să te speli pe dinți. Aplicația îți arată ce zone să periezi și cât să le periezi. Dacă ai oprit periajul înainte de expirarea timpului, ești avertizat că nu ai terminat. Dacă respecți timpul mereu, primești recompense. În timpul periajului, primești tot felul de ponturi. Aplicația își oferă și o listă cu adresele cabinetelor stomatologice din apropierea ta, plus o grămadă de alte informații utile legate de igiena bucală.

Câteva chestiuni ”tehnice”

  • Știți de ce periuțele de dinți au peri albaștri? Ei bine, eu nu știam, dar am aflat asta citind manualul care însoțește modelul meu de periuță. D-asta e bine să citești manualul cu instrucțiunile de utilizare! Ei bine, așa am aflat că majoritatea capetelor de periaj Oral-B au peri albaștri indicator ce indică momentul în care capătul trebuie înlocuit. Adică, trebuie schimbat când albastrul nu mai este la fel de intens ca atunci când capătul de periaj a fost nou.
  • Noul model de periuță Smart 6-6000N îți arată nivelul de încărcare al acumulatorului.
  • O încărcare completă ține până la 15 ore, iar periuța nu va mai avea nevoie de încărcare până la 12 zile, dacă este folosită la periaj de două ori pe zi, a câte două minute
  • Poți ține periuța în încărcător seară de seară, căci supraîncărcarea e imposibilă
  • Modelul vine cu 3 capete diferite de periaj. Pentru ce sunt acestea, aflați din manualul cu instrucțiunile de utilizare
  • Periuța este prevăzută cu mai multe ”stiluri” de periaj. Adică, intensitatea periajului crește sau scade în funcție de modul de periaj selectat: profesional, curățare zilnică, curățare profundă, sensibil, albire 3D, îngrijirea gingiilor, curățarea limbii.
Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: