Sondaj: cum aţi vrea să fie jucăria vorbitoare a copilului vostru?

Piaţa are o ofertă bogată de jucării vorbitoare pentru copiii noştri. Frumoase, atrăgătoare, interesante. Nu ştiu dacă voi aţi simţit la fel, dar la cele pe care le-am testat am simţit că le lipseşte ceva. Ori materialul nu mi s-a părut prea ok, fie poveştile erau prea lungi, sau prea scurte. La unele cântătoare, sunetul era prea tare, sau melodiile alese cam neinspirate. Pe scurt, mi-ar fi plăcut să pot schimba pe ici, pe colo câte ceva.

Acum avem ocazia să spunem ce ne-am dori de la o jucărie vorbitoare pentru copii. Prietenii noştri de la Toys.com, ştiţi voi, cei care se fac „vinovaţi” de existenţa Ursuleţului Bubu în viaţa noastră  fac un sondaj printre părinţi. Scopul: vor să lanseze un nou pluş pentru copii în funcţie de cerinţele noastre, ale părinţilor. Iar noi, fireşte, să trasăm acest portret-robot bazându-ne pe reacţiile copiilor vizavi de pluşurile lor vorbitoare.
Sondajul porneşte de la construcţia ursuleţului Bubu. Iar dacă nu posedaţi o astfel de jucărie, asta nu înseamnă că nu vă puteţi exprima.

Aşadar, iată întrebările la care, împreună cu cei de la Toys.com, vă invit să răspundeţi în număr cât mai mare şi cât mai detaliat:

1.Care sunt avantajele ursuleţului Bubu?

Eu zic aşa: Avantajele sunt multe. Vi le-am spus aici, nu mă mai repet.

2.Ce “defecte” aţi descoperit la acest ursuleţ?

Eu zic aşa: Ursuleţul are un singur dezvantaj: că nu are un buton on/off ascuns şi mai rigid, atfel încât, atunci când copilul îşi ia pluşul cu el noaptea-n pat şi se foieşte, să nu pornească ursul povestitoraccidental . Alexia a păţit-o şi, abia aţipită, s-a trezit din cauză că atinsese unul dintre butoanele care declanşau poveştile. Problemă rezolvată! Prietenii de la Toyscom mi-au spus că acest buton există, însă e ffff bine ascuns: ” se desface scaiul de la spate şi în interior are un mecanism unde are bateriile şi butonul on/off”. Aşa-mi trebuie dacă nu am desfăcut ursuleţul!

3.Care este perioada perfectă pentru lansarea acest ursuleţ?

Eu zic aşa: Din punctul meu de vedere, pluşul vorbitor poate fi lansat în orice perioadă.

4.Ce ai completa la acest ursuleţ?

Eu zic aşa: Cred că Bubu ar fi mai atractiv dacă ar veni şi cu un set de haine de schimb, pentru distracţia copilului.

5. Doreşti ca viitoarea jucărie să şi cânte?

Eu zic aşa: Dacă ar fi după mine, aş opta pentru o combinaţie între cântec şi poveste

6. Ce personaj ţi-ai dori să fie următorul pluş?

Eu zic aşa: orice pluş, moale, pufos, din acelaşi material ca şi Bubu. Nu contează urs, arici, pisică, vacă sau câine. Un pluş frumos, care să imite destul de bine animalul real. Adică nu un urs roz, o pisică verde sau un elefant mov…

În plus, bazându-mă pe reacţiile copilului meu, eu mai cred că ar fi foarte plăcut un pluş cu voci diverse: de adult, de copii, de femeie. Cu voci şi intonaţii diferite, cu muzică pe fundalul poveştilor, dar şi cu cântecele pentru copii. Alexia e mult mai receptivă dacă aude voci de copii. Aşa a învăţat primele cuvinte în engleză. Un alt exemplu: Alexia e mai receptivă la cuvintele şi expresiile rostite de copii: eu tot încercam să o învăţ să îşi ceară scuze, dar nu s-a lipit de ea. Într-o zi se uita la desene, pe Disney jr, la Zebra Zu. La un moment dat, zebra varsă laptele şi spune „Scuze, mami”. Alexia a repetat imediat expresia. Seara, când a vărsat ceva, ea mi-a zis „Cuje, mami”. A doua zi, când a vărsat sucul din cană pe gresie, iar, „Cuje, mami”. Acum a ajuns să spună „cuje” nu doar când varsă. Plus că, atunci când aude voci de copii, e mai atentă şi nu de puţine ori, repetă cuvintele rostite de ei. Dar îi plac şi vocile de femeie şi de bărbat, atunci când aceştia se „pisicesc”.

Ce-aş mai vrea de la o jucărie vorbitoare? Să înveţe copilul să numere, într-un mod amuzant.  Să înveţe copilul să spună „Bună ziua!”, „Bună seara”, adică să audă aceste formule de salut şi din gura jucăriei sale, nu doar al  părinţior.

Voi cum vreţi să arate jucăria vorbitoare a copilului vostru?

6 Comments

 1. Apropo de jucarii vorbitoare, am vazut la cineva, noi inca nu am achizitionat, un hamster suoerdragut care repeta tot ce-i spuneai tu. A mea cea mica a fost tare incantata.

 2. eu as vrea o jucarie vorbitoare dar nu din plus.. m-am saturat de cate ori le-am adunat scame din gura sau cum m-am chinuit sa le spal/sterg

 3. As dori o jucarie de plus putin mai mare decat Bubu care sa cante, sa spuna poezii si povesti. Pe mai multe voci, ca sa atraga atentia. Ca si material, textura lui Bubu este ideala, nu se aduna scame, nu se poate smulge… Ar fi frumos un iepuras sau o pisica. Ah, ar mai fi placut sa imite sunetele animalelor. Iar ca pret, fireste, cat mai ieftin, ca nu toti ne permitem sa dam 100 de lei pe o jucarie cu care copilul se joaca doar cateva luni.

 4. 1. eu cred ca Bubu e fff bine asa cum e
  2 defect: pretul cam mare
  3 de sarbatori
  4 +5 Eu vreau o jucarie “ca un casetofon”: sa avem posibilitatea sa punem noi muzica, povestile, cantecele. Nu stiu, un mecanism-ceva, sa permita acest lucru.
  6 orice animalut e ok

 5. Sa stie mult mai multe povesti, să aibă mai multe voci. Copilul meu vrea un elefantel. As prefera si eu un mini-player incorporat ca sa poata adauga parintii povesti noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close