Somn uşor, dar în într-un mediu safe pentru copil

Am primit zilele trecute un e-mail de la prietenii de la Napati care mi-a atras atenţia. Subiectul: ”Ai grijă pe ce doarme micuţul tău”. Altfel spus, un e-mail cu informaţii utile despre ce trebue să facem noi pentru ca puii noştri să aibă un somn linştit şi safe. Bine, în prezentare sunt şi ponturi pe care orice mămică le ştie şi le aplică. Dar am găsit şi ceva informaţii despre care nu ştiam.  Cert e că mi-a plăcut ideea de a le pune pe toate unele sub altele, de a le grupa într-un articol. Ca să nu mai prelungesc aşteptarea, iată ponturile şi sfaturile celor de la Napati.

Modele imprimate sau țesute

De preferat ar fi să alegem lenjerii și accesorii cât mai simple și fără prea multe imprimeuri pentru pătuțul copilului. Dacă totuși vrem să avem o pată de culoare ar fi bine să optăm pentru imprimeurile țesute. Cum ne dăm seama dacă sunt țesute? Foarte simplu – cusătura apare pe ambele părți ale produsului.

De la Napati, mi-a plăcut foarte tare acest set cu aplicație fluturași

Dacă păturica sau perna are un desen imprimat, trebuie să avem mare grijă ca acele culori să fie naturale. În general, se folosesc o varietate de cerneluri și tehnici chimice de imprimare. Mai există și varianta în care imaginea este lipită pe lenjerie. Ar fi bine să evităm astfel de produse pentru că ele pot zgâria pielea fină a copilului.

Cât de des schimbăm lenjeria pătuțului ?

Dacă vrei ca bebelușul tău să aibă o piele sănătoasă și să nu se confrunte cu eventuale probleme respiratorii, schimbă de cel puțin două ori pe săptămână lenjeria. De asemenea, ar fi bine să optezi pentru o lenjerie din bumbac 100% organic, deoarece acesta se deteriorează foarte greu, nu creează reacții alergice și nu favorizează inmulțirea acarienilor, spre deosebire de țesăturile sintetice.

În plus, pernele și pătura trebuie scuturate și aerisite zilnic pe geam pentru a îndepărta măcar o parte din microorganismele adunate. Salteaua de pat adună și ea foarte mult praf și acarieni, motiv pentru care trebuie aspirată și pulverizată cu un spray special.

Alege salopetele şi sacii de dormit

Dacă este vorba de nou născuți, în pătuț nu trebuie să existe perne, cearceafuri sau pături grele. Motivul este simplu, trebuie evitat orice obiect care poate provoca asfixsierea micuțului.

Pentru un nou născut cele mai indicate sunt salopetele sau sacii de dormit din bumbac ori lână. Iar, dacă doriți să utilizați cearceaf sau paturică, copilul trebuie învelit până la subțiori, iar păturica trebuie să fie extrem de ușoară.

Produsele bio sunt mai bune pentru bebe

În primul rând, textilele bio, spre deosebire de cele convenționale nu conțin pesticide, nu au la bază bumbac modificat genetic, nu conțin pvc sau substanțe chimice. Apoi, dacă optăm pentru astfel de produse protejăm mediul.

Mai mult, produsele textile bio sunt asociate cu calitatea. Sunt moi precum cașmirul și dau voie pielii să respire, creând o senzație foarte comfortabilă copilului. Sunt în general mult mai absorbante și mai rezistente.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close