Procura notariala copii

Noul termen de valabilitate pentru procura notarială necesară părinților

Se schimbă termenul de valabilitate pentru procura notarială necesară părinților/celor care vor să iasă din țară alături de copii.

Dacă un părinte sau un adult voia să iasă din țară alături de copil, până acum era nevoie de o procură notarială pentru fiecare călătorie. Prin respectivul act, celălalt părinte își dădea acordul ca al său copil să părăsească țara fără ca el să îl însoțească. Acum, leguitorii vor să simplifice lucrurile.

Acum se doreşe o schimbare a legii. În sensul că părintele/adultul care îi însoţeşte pe copii nu mai are nevoie de procuri notariale de fiecare dată când iese din ţară cu minorul. Celălalt părinte (cel care nu călătorește alături de copil) va semna o singură procură. Aceasta va fi valabilă 3 ani.

Procura notariala copii

Conform noii legi, acum, părinții care ies din țară de mai multe ori pe an alături de copil nu mai sunt nevoiți să ceară de fiecare dată procură notarială din partea celuilalt părinte. Actul semnat singură dată va avea o valabilitate maximă de trei ani.

Mai multe detalii și un clip explicit găsiți aici.

Iar aici am găsit un text cu mai multe informații despre aceste modificări, pe vremea când abia se discuta acest proiect de lege.

”Se elimina obligativitatea menționării scopului deplasării și a rutei din cuprinsul declarației notariale  privind acordul părintelui pentru efectuarea călătoriei în străinătate de către minor, însoțit de o altă persoană. Aceasta modificare survine întrucat în practică au existat situații în care minorilor nu li s-a permis ieșirea din țară deoarece, compania de transport a modificat traseul ce urma să fie parcurs până la destinație.
Scopul acestor modificări este de a găsi soluții adecvate, ușor de îndeplinit și mai puțin costisitoare, privind condițiile în care cetățenii români minori pot călători în străinatate, însoțiți de părinți/tutori legali”.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close