Am fost din nou la Social Media for Parents. A doua ediție pentru mine, a treia de când Enensys se încăpățânează să facă treaba asta pentru părinții din online. De data aceasta mi-a plăcut. Mult. Anul trecut am fost cam dezamăgită, dar acum, deși au fost mai puțini participanți (deh, concediile), a ieșit mult mai bine. Părerea mea.
Am aflat o grămadă de lucruri utile, atât chestii de bucătărie internă, dar și informații de transmis mai departe, cititorilor de bloguri părintești. P-alea de ”bucătărie” le voi ține pentru mine. No offence, dar nu cred că vă interesează informații de genul ce fonturi ”se poartă” în online, cum să discuți cu potențialii cumpărători de spațiu publicitar pe blog, ce fel de informații aduc trafic mai mare ș.a.m.d. Chestii tehnice, cum spuneam. Eu vreau să vă prezint lucrurile care v-ar fi vouă utile. Cu liniuță de la capăt, așa cum v-am obișnuit atunci când vine vorba de un volum mare de informații. Apoi voi reveni cu postări individuale cu câteva slideuri (imagini) ale unor vorbitori – am postat pe pagina de Facebook a blogului câteva dintre ele, live, din timpul conferinței, cu #smforparents15.
Dar nu vreau să purced la liniuțe până nu vă spun cât de tare ne-am distrat noi în pauză, prostindu-ne, costumându-ne și strâmbându-ne în fața camerei celor de la Selfie fun.ro. Ce-am făcut, vedeți aici
Ați râs? Acum să trecem la chestii mai serioase! Vin liniuțele
- Multe femei, după ce au născut și au renunțat în mare parte la stilul de viață anterior, tânjesc după viața ”before children” și spun: ”vreau să mă simt din nou femeie, să ies în oraș, să mă distrez” (Otilia Mantelers)
- Este ok să fim nervoși, e firesc să avem momente în care răbufnim din cauză că ”ne nerevează copiii”. Recunoaștem problema, apoi ne va fi mai ușor să vindecăm (Otilia Mantelers)
- Copiii nu înceamnă cópii! Atenție unde puneți acentul, deci. Părintele trebuie să se gândească la copilul lui nu ca fiind copia lui fidelă, căci fiecare copil are propria personalitate, propriile preferințe șamd. Părintele trebuie să vadă dacă demersul lui se potrivește personalității copilului său. Lăsați copiii să descopere lumea, lumea lor, nu pe cea a părinților (Mihaela Feodorof, Managing partner, Yourway-Life and Career Counseling)
- Testele IQ nu spun totul despre inteligență, despre toate tipurile de inteligență (Mihaela Feodorof, Managing partner, Yourway-Life and Career Counseling)
- Nu pe Google se caută diagnosticul copilului, ci se merge la medic! Dacă tot avem mijloace de informare, trebuie să ne informăm, să aflăm, DAR trebuie să știm să și selectăm. (dr Maria Eremia, medic pediatru și specialist medicină de familie) – revin, separat, cu sfaturile domniei sale în cazul în care copilul are diaree și vărsături
- Expunerea copiilor la tehnologie și la internet nu înseamnă neapărat că le vor dezvolta abilități pe care le vor folosi mai târziu (Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager, Orange România) – revin, separat, cu slide-uri și filmulețe
- Pe net, copiii accesează jocuri, aplicații, conținut video, informații și povești (Kidsopia) – motiv pentru care cei de la Orange au lansat abonamentul Fluture8 junior (Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager, Orange România)
- Kidsopia, o platformă dragă mie, pe care noi o folosim de muuultă vreme pe tabletă, este inclusă în oferta Orange
- Sinceritate, sinceritate, sinceritate. Astea sunt doar trei din criteriile unei mămici din online (dragă mie) după care s-a ghidat atunci când a pornit în lumea asta a online-ului părintesc: „Ana Urbana”, cum o alint eu.
- Gestionarea emoțiilor nu înseamnă să ”taci și să înghiți”, să ”îți ții gura”, să ”bagi problemele sub preș, că se vor rezolva de la sine”. Ci înseamnă să te exteriorizezi, să ”eliberezi nervii din tine”, să eliberezi ”piticii” astfel încât să nu rănești. Important e cum dai afară și cum explici copilului procesul prin care ai trecut. Copilul trebuie să vadă că ai avut ”pitici” și că i-ai dat afară cu eleganță, iar el va trage singur concluzia că e normal, e ok să te superi, dar că la fel de normal este să te exteriorizezi ”elegant”. (Urania Cremene) – voi reveni cu o postare separată despre discursul ei, care mi s-a părut foooarte practic!
Alte păreri despre ce a fost puteți citi la ”Ana Urbana”, Ana Maria, Cristina, Raluca și Anca
Revin cât mai curând cu slide-uri, așa cum am promis.
1 Comments