Şcoala altfel… la dentist. De ce să meargă copiii cu clasa la clinica stomatologică?

Am intrat în rândul școlarilor, deci, începem și noi să beneficiem de programul Școala altfel. Sau săptămâna altfel. Am decis să mă bag și eu la capitolul organizare la clasa Alexiei pentru zilele în care copiii vor avea diverse activități extrașcolare. Una dintre propunerile mele, care a fost primită cu încântare de părinții din clasă, a fost vizita cu clasa la dentist.

După o discuție de la primul nostru contact cu clinica stomatologică Crystal Dental Clinic, m-am gândit că nu ar strica să ajut cât mai mulți părinți să afle că, totuși, dentistul nu e babau. Și că vizita la dentist chiar poate fi funny pentru cei mici. Plus că este indicat să îi înveți pe copiii cu dentistul încă dinainte de a apărea problemele stomatologice.

Am lansat întrebarea la clinică și am avut plăcuta surpriză să aflu că ei chiar au un fel de ”ziua porților deschise”. Sunt anumite perioade în care școlile și grădinițele pot aduce prichindeii GRATUIT la clinică, pentru un control. Firește, totul se face cu acordul părinților și al instituțiilor de învățământ.

Clinica are un intreg etaj amenajat pentru cei mici, fiind astfel întâmpinați într-un mediu prietenos și vesel. Desenele de pe pereți, acvariul cu pești, echipa prietenoasă, toate astea sunt ingredientele ce îi pot face pe cei mici să capete încredere în medicul stomatolog.

Ce se întâmplă în vizita gratuită la clinica stomatologică?

  • În prima etapă, copiii participă la o lecție de igienă orală. Fiecare este învățat cum să își perieze în mod corect dințișorii. Rontzy și Dotty, cele două mascote, sunt ”cobaii” copiilor.

  • După ce ne asigurăm că au învățat toți tehnica periajului, prichindeii sunt invitați în cabinet. Aici, li se spune că li se vor “număra” dințișorii. Medicii au grijă să evite cuvinte precum consult, examinare etc.
  • În cabinet intră câte cinci copii. Asta pentru a vedea experiența celorlalți și pentru a căpăta încredere că nu li se întâmplă nimic rău.
  • Fiecare copil este premiat, apoi, cu o medalie pentru curajul avut
  • Doamnele profesoare care îi însoțesc vor primi fișele de evaluare ale tuturor copiilor pentru a putea fi înmânate părinților.
  • Urmează un joc interactiv și educativ în care cei mici învață ce alimente sunt sănătoase pentru dinți și ce alimente pot determina apariția cariilor.
  • La final, cei mici primesc daruri tematice

Ce NU se întâmplă în timpul vizitei?

  • Nu vor fi efectuate intervenții cu aparatura specifică
  • Copiii nu vor fi obligați să se urce pe scaunul stomatologic dacă nu vor dori
  • Nu vor fi emise note de plată pentru părinți

Noi ne-am programat deja la o vizită la clinică pentru Săptămâna altfel. Grădinițele și școlile care doresc să viziteze clinica, pot obține informații la numărul 0728.838.968, sau pot trimite mail la: camelia.anghel@crystaldentalclinic.ro.

Despre experiențele noastre la dentist puteți citi aici.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

4 Comments

  1. E fain ca voi puteti iesi din scoala cu copiii. La noi nu prea se poate, astfel ca pica multe potentiale propuneri pentru Scoala altfel.

    1. Într-o ședință cu părinții, am fost întrebați dacă vrem activități indoor sau outdoor. În majoritate, s-a votat outdoor. Firește, asta implică niște costuri de transport. Dar, da, am ales luna mai pentru săptămâna altfel, special pentru a putea ieși cu ei din școală.

  2. Daaaa … vorbeam cu o prietenă, dentistă, mămică și ea, pe tema asta. Așa am decis să-mi duc fetița la dentist chiar înaonte de a împlini un anișor. Ca încet încet să se obișnuiască. Mai întâi ne vede ne noi în scaun. Se obișnuiește și cu mirosul, cu zgomotul și cu ideea că cineva îi umblă în guriță.

    E un obicei ce trebuie deprins de mic, că eu de frica dentiștilor, am ajuns la 20 de ani să am 3 extracții iar implanturile mi-au scos 2000 de euro din buzunar. Iar dinții…sunt o carte de vizită și sănătatea lor ne impactează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d