politia romana-foto blogulmameiRO

Săptămâna prevenirii 21-25 mai. Poliția Română vă așteaptă la evenimente pe tema prevenirii

Când mi-am propus să lansez campania #OreDeSiguranțăÎnȘcoli, primii la care am mers cu jalba-n proțap au fost cei de la Poliția Română. Cum urma să intru în contact cu o instituție a statului, mă gândeam că voi fi nevoită să mă lupt cu fel de fel de mentalități. Teama cea mai mare a fost că nu voi găsi sprijinul dorit. Sau că voi fi trimisă la plimbare, cu tot cu planurile și visele mele mărețe.

În schimb, am dat peste niște oameni extraordinar de deschiși și dornici să ajute. Deschiși la minte, în primul rând. Visul meu a fost lăudat de cei cărora le-am vorbit despre el. S-a creat o legătură frumoasă și am stabilit că vom colabora ori de câte ori voi avea nevoie de ajutor în campania mea.

campanie-blogul-mamei-pentru-ore-de-siguranta-in-scoli

Acum este rândul meu să vin în sprijinul celor pe care îi numesc cu drag ”prietenii mei de la Poliția Română”. Din acest motiv, vreau să vă invit cu mare drag la o serie de evenimente organizate de cei de la departamentul de Prevenire, din cadrul Poliției Române. Evenimente ce au legătură (cum altfel?) cu siguranța noastră și a copiilor noștri.  Este vorba despre ”Săptămâna Prevenirii”. O serie de evenimente tematice (veți vedea mai jos, mai exact), organizate în prioada 21-25 mai, în București, și la care poate participa oricine dorește.

Din suflet vă recomand să mergeți, să vorbiți cu polițiștii care vor fi acolo. Veți afla o grămadă de lucruri aaaaabsolut interesante și utile! Și încă un lucru: copiii vor putea fi mai aproape de cei în care trebuie să aibă încredere. Asta pentru că nenea polițistul NU e ăla rău! Polițistul NU VINE și-l arestează pe copil când acesta nu ascultă, nu mănâncă, nu doarme sau nu se oprește din plâns.

21 mai:  Prevenirea victimizării minorilor

Loc de desfășurare: Piața Universității (pasaj)
Ora de desfășurare: 10.30 – 13.00
Descrierea evenimentului:

  • 10.30: Siguranța în mediul on-line – activitate dedicată adolescenților, în cadrul căreia vor fi informați cu privire la siguranța lor, în mediul on-line.
  • 11.30: Fii prietenos, nu fii răutăcios! – activitate dedicată copiilor preșcolari și școlari, în cadrul căreia pot afla ce înseamnă bullying și cum pot evita să fie victime sau agresori;

22 mai:  Delicvență juvenilă

Loc de desfășurare: Piața Universității(pasaj)
Ora de desfășurare: 10.30 – 13.00
Descrierea evenimentului:

  • Libertatea ta se termina acolo unde începe libertatea celorlalți. Dincolo e delicvență! Activități desfășurate în parteneriat cu elevii liceului ” Dinu Lipatti”.

23 mai:  Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului

Loc de desfășurare: Piața Universității(pasaj)
Ora de desfășurare: 10.30 – 13.00
Descrierea evenimentului:

  • ” Bunicii preventivi” – activități dedicate persoanelor în vârstă, în cadrul cărora vor fi dezbătute probleme privind prevenirea vicitmizării seniorilor pe diverse segmente infracționale.

24 mai:  Prevenirea violenței în familie

Loc de desfășurare: Piața Universității(pasaj)
Ora de desfășurare: 10.30 – 13.00
Descrierea evenimentului:

  • ”Arunci cu umbră” – flashmob dedicat prevenirii violenței în familie, realizat în colaborare cu elevii Liceului de Coregrafie. Vor participa și victime ale violenței în familie.

25 mai: Siguranța rutieră

Loc de desfășurare: benzinăriile OMV Petrom de a iesirea din Bucuresti pe A2
Ora de desfășurare: 10.30 – 13.00
Descrierea evenimentului:

  • ”Autoturisme în siguranță” : activități de informare și prevenire dedicate conducătorilor auto și participanților la trafic.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d