Sâmbăta pisicilor

Gata, m-am hotărât! Am două mâţe, trebuie să mă laud cu ele. Că doar n-au ciungă-n păr blană ca să nu le dau pe blog, nu? Aşa că, de azi încolo, decretez: sâmbăta e a pisicilor! În principiu a mâţelor mele, dar asta nu înseamnă că nu voi urca de pe youtube filme cu pisici la care mă uit şi care mă fac să râd cu lacrimi, sau să exclam, ca tâmpa, ”aaaww!”. Le-am dedicat acu’ ceva vreme o categorie, ”Pisicisme”, dar am cam uitat de ea, că, deh, aşa e de la o vârstă, te lasă memoria. Noroc cu Ioana că mi-a amintit că şi picisile sunt binevenite pe un blog mămicesc. Bine, eu nu le voi tunde (încă 😉 )! Aşa că, iubitori de feline, stay tuned, Kyra şi Mica devin vedete… de blog mămicesc. Gata, am semnat, e lege: sâmbăta e a pisicilor!

Aşadar, să facem prezentările:

Kyra e ”vaca” a mare, multicoloră, o tomberoneză calico, plină de fiţe şi pretenţii, mai rău ca o mâţă de rasă pură. Are 5 ani (s-a născut într-una din zilele lui martie 2009) şi am adoptat-o la un târg de animale, organizat de către cei de la Gia, la intrarea în Parcul Carol. E mai sălbatică, căci nu-i plac necunoscuţii, daaar, cu mine e posesivă din cale-afară. E umbra mea, vrea iubire, alint non stop.

Mica e mezina, o corcitură de Albastru de Rusia (veterinarul nu a băgat mâna-n foc că e pură, că nu a venit cu un certificat de pedigri), pe care am adoptat-o de pe net. Ironic (sau nu) s-a născut tot în luna martie, dar 2013, iar fosta stăpână locuieşte  în zona Parcului Carol (Pam-pam!). Spre deosebire de sora ei mai mare, Mica nu e deloc fiţoasă, ba chiar e ca un căţel. Doamne fereşte să te aşezi la masă, ori să ai vreun pachet în mână… trebuie să verifice ea prima ce şi cum. Şi ea ar vrea să fie umbra mea, doar că nu are loc de grasa a mare.

Ele sunt mimozele mele, care nu mă lasă să intru în casă până nu le mângâi, ele sunt cele care se bat care să doarmă cu mine în pat, şi tot ele mă ceartă când îndrăznesc să închid uşa la dormitor fără ca ele să fie instalate deja în patul meu…

Ah, şi nu vă bateţi care să le cereţi lăbuţa, căci nu sunt de măritat… sunt sterilizate

5 Comments

  1. Wow, ce frumoase sunt! Iar pozele cu amandoua in cada sau la geam sunt grozave :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close