copil nascut prematur

Salvează un copil născut prematur

”Bună, Cristina. Îți scriu din partea organizației Salvați Copiii. Derulăm o campanie de promovare a donațiilor lunare, în valoare de 2 Euro prin SMS, la 8844, cu textul „SALVEZ”. Toți banii strânși se vor duce către dotarea maternităților din România cu incubatoare pentru supraviețuirea copiilor născuți prematur. În România, la fiecare cinci ore, moare un copil cu vârsta mai mică de un an. Țara noastra are cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană. 8,8‰, comparativ cu 3,7‰, media UE, cauza principală fiind nașterea înainte de termen. Până în prezent (mai, 2016), s-au trimis 34.174 SMS-uri la 8844 către Salvati Copiii. Organizația are, în momentul de față, un număr de 3.325 abonați”.

campanie sms prematuri

Acesta este textul unui e-mail pe care l-am primit de la Elena, reprezentanta organizației Salvați Copiii. Am acceptat fără să clipesc să mă alătur acestei campanii de salvare a copiilor născuți prematur. Pentru că sunt mamă. Pentru că iubesc copiii, iubesc viața. Pentru că mi se pare incorect ca micuții care au venit prea devreme pe lume să nu aibă o șansă din cauza lipsei incubatoarelor care le salvează viețile.

Vă dau alte șase motive pentru care să vă alăturați și voi acestei campanii:

  1. 18.000 de copii se nasc prematur anual, în România. La fiecare cinci ore, în România moare un copil mai mic de un an. Țara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă. Avem o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2014. Cei mai mulți copii au murit din cauze prevenibile sau tratabile. Cu un sistem medical pregătit să îi salveze, acești copii ar fi supraviețuit.
  2. Cel puțin o treime dintre copii ar putea supraviețui grație echipamentelor medicale performante. În incubatoarele speciale micuții își pot petrece primele luni din viață într-un mediu aseptic, la temperatură constantă, sau aparatele de ventilație, care ajută bebelușii să respire.
  3. Poți ajuta copiii prematur să trăiască și le poți schimba viitorul în bine. Cu un simplu SMS, la 8844, cu textul „SALVEZ”. Toți banii strânși astfel se vor duce către dotarea maternităților din România cu aparatură medicală.
  4. Pas cu pas, am schimbat împreună destine, am ajutat mame să își strângă bebelușii la piept. Am transformat lacrimi de tristețe și îngrijorare în lacrimi de fericire. Mii de copii născuți înainte de termen au supraviețuit pentru că au venit pe lume în maternități dotate cu echipamente medicale performante.
  5. Până acum, Salvaţi Copiii a dotat 58 de maternităţi cu aparatură modernă (7.300.000 lei). Aparatură necesară supravieţuirii copiilor născuţi prematur sau cu greutate mică la naştere. Anual, am ajutat 18.000 de nou-născuţi să trăiască.
  6. Nu ne oprim însă aici! În perioada 2016-2017, Salvați Copiii își propune să doteze încă 25 de maternităţi cu echipamente moderne destinate îngrijirii nou-născuţilor. Acest obiectiv îl vom atinge și datorită ție! Doar împreună putem să le oferim copiilor născuți prematur un start mai bun în viață.

copil nascut prematur

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației.

 

Mai multe informații despre proiectele Salvați Copiii pot fi găsite pe pagina de Facebook a organizației și pe site, salvaticopiii.ro.

 Vă invit să salvați și voi un prematur. Donați 2 euro lunar prin SMS la 8844 cu textul SALVEZ!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close