Să facem coadă la cărţi

Am primit de la Editura Litera un comunicat interesant. Vinerea aceasta, pe 18 octombrie, suntem invitaţi la sediul Librăriei Litera (aflată pe Bulevardul Magheru), să ne aşezăm cuminţei la coadă. Ce se dă? Cărţi. Bune. 5000 de bucăţi, ca să ajungă pentru fiecare. Dar nu pe moca, ci contra unui răspuns la întrebarea ”De ce citesc?”. Cel mai inspirat răspuns va fi recompensat cu 365 de cărţi. Ah, şi se mai dă ceva: câte un voucher cu 20% reducere la toată oferta librăriei Litera până la sfârșitul anului. Eu zic că e o ofertă mai mult decât tentantă.
Detalii în comunicatul de mai jos:

Pasionaților de lectură și entuziaștilor, tuturor celor care nu se dau înapoi să ofere carților câteva ore din viața lor, Litera le face o invitație: veniți la coada la carte!

E coada la carte! Litera si RingVineri, 18 octombrie 2013, începând cu orele 17, vă invităm să vă așezati la coada simbolică din fața librăriei Litera de pe Bd. Magheru nr. 8-10 (vizavi de hotelul Lido). Plecați mai devreme de la serviciu sau de la școală, luați-vă  colegii, familia sau prietenii si veniți să vă așezați la coada la carte. Punem la bătaie 5 000 de cărți bune! Când îi va veni rândul, fiecare participant va primi o carte-cadou din partea Editurii Litera. De asemenea, vor fi premiate cele mai inedite răspunsuri la provocările noastre, iar cel mai argumentat răspuns la intrebarea „De ce citesc?” va fi recompensat cu un premiu de excepție: 365 de cărți de citit într-un an. În plus, fiecare participant va primi un voucher cu 20% reducere la toată oferta librăriei Litera până la sfârșitul anului.

Până să vă vină rândul să primiți una dintre cele 5 000 de cărți oferite de Editura Litera, aveți prilejul să discutați cu vecinii despre cărțile preferate, să comentați noile apariții sau pur și simplu să împărtășiți opiniile voastre despre soarta cărții în Romania și în lume. Pentru câteva ore, cartea va deveni “Știrea zilei”, cel mai important subiect de dezbatere!

Cele 5000 de cărți oferite în cadrul campaniei fac parte din colecțiile de ficțiune ale editurii (Premium, Nobel, Thriller, Bestseller International, Biblioteca pentru toți, Cartea de buzunar, Romanul de dragoste, Lady, Lira), colecțiile de călătorie (Cartoville), cărți practice sau pentru copii.

Haideți să arătăm tuturor că pe români încă îi mai interesează cartea și soarta ei și că n-ar ezita să stea la coadă pentru a avea acest obiect indispensabil formării noastre, dar care își găsește din ce în ce mai greu loc într-o lume avidă de divertisment facil.

Retineți: cartea este hrana vitală a unei culturi, și fiecare dintre noi trebuie să aibă parte de ea! E coadă la carte, veniți!

* * *

Într-o lume care a uitat să (mai) citească, Editura Litera are curajul să pună un pariu cu fiecare dintre noi.

Care sunt argumentele sale? O ofertă editorială pentru toate gusturile şi pentru toate nivelurile de pregătire. De la ficţiune, istorie, bestseller internaţional şi ghiduri turistice, până la cărţi pentru copii, dicţionare şi auxiliare de limbi străine, enciclopedii şi atlase. O calitate ireproşabilă a tiparului. O selecţie riguroasă, făcută de specialişti, pe baza cererilor unui public exigent. O echipă tânără, formată din profesionişti cu experienţă în domeniu. Oameni care pun mare preţ pe cartea-obiect. O comoară de citit, de înţeles, de făcut şi de primit cadou, de lăsat moştenire. Ceva trainic. Util. Frumos. Adevărat. Adică toate câte au fost uitate. Şi regăsite. Te regăseşti în cărţile Editurii Litera. Pentru că înseamnă cultură. Nu maculatură.

3 Comments

  1. Parerea mea e ca o sa iasa balamuc asa cum a iesit si la evenimentul ala din Centrul Vechi cu cartile pe jos unde s-a imbulzit lumea nu pentru cultura, ci pentru ceva moca (daca nu ma insel, tot de Litera organizat). Pacat, conceptul e frumos, reactiile insa nu cred ca vor fi la fel de frumoase…

      1. Eu zic ca tine exclusiv de educatia oamenilor :))) dar din pacate, asta avem, cu asta defilam. Sa speram ca cei de la Litera vor iesi vii din aceasta provocare : )))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: