România, pe primul loc la capitolul “Cea mai mică alocaţie pentru copii”

De când am scris această postare despre cât de ipocriţi sunt guvernanţii români, care se fac că le pasă de copiii noştri, am tot căutat un tabel, un ceva cu sumele pe care statele membre ale UE le plătesc copiilor sub formă de alocaţie. Ei bine, în sfârşit, am intrat în posesia unui astfel de document. Şi m-au apucat toţi dracii. Până şi bulgarii au alocaţiile pentru copii mai mari decât noi! De fapt, nimeni nu e mai breaz ca noi. Suntem pe primul loc, dar un prim loc ruşinos! Aşa şi? Cui îi pasă? Cui de la guvernare, mă refer? Că nouă, mamelor, părinţilor ne pasă. Cum mama naibii să nu fac spume când văd că pentru fii-mea, de exemplu, care reprezintă viitorul acestei ţări, statul plăteşte (din impozitele mele, da?) doar 42 de lei, iar pentru un puşcăriaş acelaşi stat alocă 2400 de lei lunar?!

Într-un grup de mămici de pe FB unde am discutat această problemă am fost apostrofată de o mămică (culmea!) că mai bine merg la muncă decât să stau cu mâna întinsă la stat să-mi dea alocaţie pentru copil, că bine face statul că nu dă mai mulţi bani şi că din cauza unora ca mine se duce ţara de râpă… N-am apucat să îi răspund cât am putut de diplomat la o aşa aberaţie (din punctul meu de vedere), că respectiva (probabil lezată de articolul iniţial, probabil rudă cu vreun politician), că mămicile din grupul cu pricina au linşat-o. Nu vreau să intru în detalii şi să revin cu argumentele pro-mărire a alocaţiei pe care i le-am dat respectivei. Sunt evidente şi de la sine înţelese aceste argumente, nu? Spun doar atât: mi se pare normal ca statul să plătească o alocaţie decentă copilului meu, atâta timp cât eu am contribuit la bugetul statului, stat care a luat cu toate mâinile, prin taxe, din venitul meu. Nu constituţia spune că statul ocroteşte familia?

Revenind la tabelul cu alocaţiile din unele state europene, doamnelor, domnilor, vă invit să-l descărcaţi apoi să-l citiţi şi să-mi spuneţi dacă exagerez eu cumva când susţin că ar fi cazul să facem ceva, să ne cerem dreptul… nu, nu pe al nostru, ce pe acela al copiilor noştri. Dreptul de a fi trataţi cu respect. Pentru câini se iese-n stradă şi pentru Roşia Montană, dar pentru dreptul copiilor noştri de ce nu?

Vă rog descărcaţii TABELUL cu alocaţiile din unele state membre ale UE, valabile în 2010, apoi vă aştept opiniile.

5 Comments

  1. De obicei cei fara copii se ofuscheaza asa… Prin unele tari se dau si hainute pentru copii, nu numai bani. Si se mai plang guvernantii ca scade natalitatea!

  2. Normal ca alocatia pentru copii este mica. Cand s-a propus marirea alocatiei de la 42 de lei la 100 lei, dna Maria Campean sau Mariana, Ministrul Muncii, ne-a comunicat ca nu sunt bani la Buget pentru asa ceva, dar pentru puscariasi sunt bani, dheee, avem DREPTURILE OMULUI, dar DREPTURILE COPILULUI nu exista?

  3. Eu nu vreau sa ma mai enervez pentru ca e clar ca in tara asta, jigodiile care sunt la conducere si care vor mai fi, nu or sa faca nimic in sensul asta, sau or sa mareasca foarte putin asa sa nu zica ca nu au facut nimic. Cum am mai zis la celalalt articol, daca or sa mareasca or sa mareasca foarte putin, dar se pare ca nici macar atat nu au avut bunul simt sa faca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close