concurs de robotica BRD FIRST Tech Challenge

Robotică. Se caută elevi care să facă roboți pentru explorarea altor planete

Sună a film SF titlu de mai sus, nu? Ei bine, nu e deloc SF! Chiar există elevi care au primit ca temă construirea unor roboți pentru explorarea altor planete. Asta este tema unui concurs de robotică, despre care se spune că este cel mai mare din România. În circuitul global al competițiilor FIRST Tech Challenge, România se poziționează pe locul 3 ca număr de echipe participante. Practic, le suflăm în ceafă liceenilor din Statele Unite ale Americii și din China.

Anul acesta (2018), echipa reprezentativă a României a cucerit locul 1 mondial în cadrul Olimpiadei Internaționale de Robotică – FIRST Global Challenge. Nu e puțin lucru, nu? Cu atât mai mult cu cât cei care activează în acest domeniu sunt nevoiți să își achiziționeze sculele și materia primă cu bani obținuți din donații. Ba mai mult! În absența unor laboratoare de robotică, elevii și profesorii-mentori lucrează în spații improvizate. Unde? Păi, în cabinete de fizică, informatică sau foste spații de depozitare din cadrul liceelor.

Dotarea acestora cu cele necesare a fost posibilă prin înscrierea în BRD FIRST Tech Challenge România și prin acțiuni de fundraising ale echipelor. În cadrul Universității Politehnice din Bucuresti, de exemplu, există hub-ul BRD FIRST Tech Challenge România. Acesta este un spațiu de lucru și antrenament pus la dispoziția tuturor echipelor participante în program.

Și, dacă tot a venit vorba de materia primă a elevilor pasionați de robotică, v-aș spune un lucru din categoria ”fun facts”. În trei ani de competiție, liceenii au folosit pentru roboții lor o cantitate de șuruburi echivalentă cu masa a șase urși bruni. 😉

concurs de robotica BRD FIRST Tech Challenge

Avem 145 de echipe de robotică în toată țara

BRD First Tech Challenge este competiție de robotică pentru liceenii din Romania, organizată de către Asociația Nație Prin Educație. Evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediție. Participă 145 de echipe de robotică (adică peste 2000 de elevi), din 77 de localități din toata țara.

În acest an, tema competiției internaționale FIRST Tech Challenge este FTC ROVER RUCKUS. Participanții au misiunea de a crea roboți pentru explorarea altor planete. Ediția din acest an va culmina în martie 2019 cu Campionatul Național de Robotică din București. Apoi, urmează Campionatul Mondial de Robotică din Detroit, S.U.A. Aici, România va fi reprezentată de echipele câștigătoare ale BRD FIRST Tech Challenge România.

Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close