E weekend, deci reţete. Nu sunt nu eram un fan al sărăţelelor, dar pentru party-ul de 4 ani al Alexiei am zis să risc şi să fac aşa ceva. Voiam ceva home made pentru copii, în primul rând. M-am documentat pe net şi am făcut o compilaţie din mai multe reţete. Cu ocazia asta am constatat că e atââât de uşor, chiar prea uşor să le faci. Deci, e păcat să mai cumpăr din comerţ gata făcute. A ieşit ceva… mmmm! Sper să vă placă şi vouă. Eu, una, am devenit fan sărăţele. Al celor home made, căci acelea din comerţ nu sunt pe gustul meu absolut deloc.
Ingrediente:
- 800 gr de făină
- 400 gr de branza telemea slab sărată
- 200 gr de unt
- 2 ouă la interior + două gălbenuşuri pentru uns sărăţelele
- 150 gr de smântână
- Mac, susan, chimen, caşcaval ras
- Un vârf de sare
Mod de preparare:
Untul rece se dă pe răzătoarea mare. Brânza pe răzătoarea mică (dacă o daţi pe cea mare, va arăta ca şi cum coca are cocoloaşe). Se pun în bol, apoi se adaugă ouăle, smântâna, sarea, făina
Se amestetă toate la turaţie mică
Se obţine o cocă pe care o împărţiţi în două, sau în patru, cum vă e mai uşor să o manevraţi
Se întinde cu sucitorul până capătă o grosime de 1 cm, dacă vreţi sărăţele pufoase. Dacă le vreţi crocante, atunci faceţi foaia mai subţire. Foaia se taie fâşii, care se ung cu gălbenuş de ou
Peste se presară, după preferinţe, susan, caşcaval ras, mac sau chimen
În tavă se pune o foaie de copt, peste care se aşază sărăţelele. Se bagă la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade
După 15 minute, sărăţelele sunt gata! Eu am obţinut patru tăvi cu sărăţele. Deci a fost pe săturate, sau nu 😉
ce bine arata!!!!
Să vezi ce guuust au! Yammy
😛