Rețete în imagini - Pui cu smântână

Rețete în imagini – Pui cu smântână

Nu sunt eu un maestru bucătar. Nici nu am pretenția să fiu așa. Chiar dacă puiul meu cu smântână nu arată ca în revistele de specialitate, vă garantez că a ieșit delicios. Să vă mai spun un secret, că tot lucrez de ani buni în presă. Pozele cu mâncare sunt foarte prelucrate de ajung să arate… delicios. Ca să nu mai zic că ai mei colegi care se ocupau de un supliment de bucătărie mi-au spus că apelau la diverse artificii pentru ca mâncarea să dea ”bine” la poze. Ei bine, eu gătesc și fotografiez preparatele mele fără artificii de imagine.

Rețete în imagini - Pui cu smântână

  

Ingrediente

  • 3 pulpe mari
  • două cepe mici
  • doi căţei de usturoi
  • 2-3 linguri făină
  • 300-400 grame smântână
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pulpele se pun la fiert în apă cu puţină sare. Cam 20 de minute maximum. Zeama rezultată se păstrează, iar pulpele fierte se pun la scurs

Rețete în imagini - Pui cu smântână

După ce le scoţi pieliţa, le prăjeşti într-o tigaie unsă cu ulei

Rețete în imagini - Pui cu smântână

Într-o tigaie mai mare se pune uleiul şi se căleşte ceapa tăiată mărunt-mărunt. Se lasă până “se aureşte”. Amestecaţi des şi nu daţi focul mare, căci riscaţi să păţiţi ca mine: să ardeţi ceapa 😉 Când ceapa începe să-şi schimbe culoarea, se adaugă făina şi se amestecă bine. Cam vreo 2-3 minute

Rețete în imagini - Pui cu smântână

Apoi se adaugă smântâna, sarea şi usturoiul tocat mărunt. Se lasă să “clocotească”, Fireşte, nu vă opriţi din amestecat. Dacă este nevoie, dacă vă place sosul mai subţite, atunci se adaugă supă (zeama rezultată din fierberea pulpelor) până se obţine consistenţa dorită

Rețete în imagini - Pui cu smântână

La final, se pun pulpele prăjite, piperul şi se mai lasă câteva minute pe foc mic. Şi câteva frunze de pătrunjel, dacă vreţi

Rețete în imagini - Pui cu smântână

Spor la gătit pui cu smântână!

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Scroll Up
%d bloggers like this: