Nu sunt eu un maestru bucătar. Nici nu am pretenția să fiu așa. Chiar dacă puiul meu cu smântână nu arată ca în revistele de specialitate, vă garantez că a ieșit delicios. Să vă mai spun un secret, că tot lucrez de ani buni în presă. Pozele cu mâncare sunt foarte prelucrate de ajung să arate… delicios. Ca să nu mai zic că ai mei colegi care se ocupau de un supliment de bucătărie mi-au spus că apelau la diverse artificii pentru ca mâncarea să dea ”bine” la poze. Ei bine, eu gătesc și fotografiez preparatele mele fără artificii de imagine.
Ingrediente
- 3 pulpe mari
- două cepe mici
- doi căţei de usturoi
- 2-3 linguri făină
- 300-400 grame smântână
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
Pulpele se pun la fiert în apă cu puţină sare. Cam 20 de minute maximum. Zeama rezultată se păstrează, iar pulpele fierte se pun la scurs
După ce le scoţi pieliţa, le prăjeşti într-o tigaie unsă cu ulei
Într-o tigaie mai mare se pune uleiul şi se căleşte ceapa tăiată mărunt-mărunt. Se lasă până “se aureşte”. Amestecaţi des şi nu daţi focul mare, căci riscaţi să păţiţi ca mine: să ardeţi ceapa 😉 Când ceapa începe să-şi schimbe culoarea, se adaugă făina şi se amestecă bine. Cam vreo 2-3 minute
Apoi se adaugă smântâna, sarea şi usturoiul tocat mărunt. Se lasă să “clocotească”, Fireşte, nu vă opriţi din amestecat. Dacă este nevoie, dacă vă place sosul mai subţite, atunci se adaugă supă (zeama rezultată din fierberea pulpelor) până se obţine consistenţa dorită
La final, se pun pulpele prăjite, piperul şi se mai lasă câteva minute pe foc mic. Şi câteva frunze de pătrunjel, dacă vreţi