La cererea fanilor (ha-ha, cum sună asta!)… De fapt, la cererea câtorva mame, mă apuc iar de gătit. De gătit cu aparatul foto lângă mine. Asta pentru că n-am mai scris nici o reţetă la capitolul „diversificare” de muuultă vreme. Aşa că încerc, măcar în weekend, să vă dau reţete în imagini.
Aşa cum am mai spus pe-aici printr-o postare, sau poate două, după ce Alexia a făcut cam un an, unu şi jumătate, nu i-am mai gătit separat alte mâncăruri. Ci, înainte de a pune condimente după gustul nostru, separam într-o crăticioară pentru ea mâncare foarte puţin sărată. De când a făcut vreo 3 ani, am schimbat metoda. Gătesc totul la comun, iar noi, adulţii, ne punem sare şi piper după gust, în farfurie. Da, era mai simplu să fac asta de la bun început. Dar asta e, mi-a căzut fisa mai târziu. Bine că m-am prins, în cele din urmă.
Acestea fiind lămurite, să trec, zic, la reţeta în imagini de săptămâna asta:
Paste tricolore sau fusilli cu pui (pentru copii de peste un an)
Ingrediente:
2 cepe mici
½ ardei roşu
O linguriţă condimente de porc (ei, da! De porc, căci dau un gust aparte…)
O linguriţă delikat
O lingură bulion
2 linguri ulei de măsline
2 pulpiţe dezosate
250 g paste tricolore (sau fusilli, paste fundiţe sau orice fel de paste…)
Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert. Ceapa tocată mărunt am călit-o într-o tigaie mai adâncă (pentru că în ea se va amesteca totul, deci trebuie să fie încăpătoare. Se poate, la fel de bine, şi într-o cratiţă). Când ceapa şi-a schimbat culoarea, spre gălbui-lucios, am adăugat ardeiul.
După circa 3 minute, am pus şi carnea
Când carnea a fost „perpelită” pe ambele părţi, am adăugat condimentele
După 2-3 minute, am puns bulionul
După alte câteva minute, a turnat 2, maxim 3, polonice cu apă. Eu folosesc apa în care fierb pastele pentru ca sosul să fie mai gros
Am lăsat să fiarbă bine. Tot cam 3 minute. Apoi am oprit focul şi am pus pastele fierte, pe care, înainte, le-am clătit în apă rece şi le-am scurs bine-bine. Am amestecat bine bine şi… gataaa! Ah, merge şi puţin pătrunjel peste, de decor.
Spor la gătit paste tricolore (sau fusilli) cu pui!
Despre diversificare şi alte reţete, am scris aici.
Pofta mare!
Ai uitat sa treci la ingrediente carnita de pui,dar te iert pentru ca imi esti draga si pentru ca pastele tale o sa le fac si eu azi la cina,puuup 🙂
Gata, am modificat. Scuze, viteza :))