Reţeta de paste cu ton este “furată” de la colega mea, Corina, care, an de an, de ziua ei ne răsfaţă cu tot soiul de bunătăţi. Pastele cu ton sunt vedete.
Ingrediente
300 gr paste fusilli
o conservă ton în ulei (170gr)
o conservă porumb dulce (370 gr)
5-6 castraveţi în oţet
sare+piper după gust
– opţional: 1-2 linguri maioneză, o mână de măsline rondele
Mod de preparare
Pastele se fierb şi se clătesc cu apă rece. După ce se scurg bine, peste ele se adaugă tonul (cu tot cu ulei), castraveţii tăiaţi rondele subţiri, porumbul (şi maioneza+măslinele, dacă vreţi). Se sărează & piperează după gust. Sunt bune după ce le lăsaţi cam o oră la frigider.
În funcţie de preferinţe, puteţi pune mai mult/mai puţin peşte, prumb sau castraveţi. Eu v-am dat cantităţile pe care le folosesc, după gustul meu.
Spor la gătit paste cu ton!
Despre diversificare şi alte reţete, am scris aici.
Asta e mancarea noastra de urgenta. Saptamana asta i-am pus si maioneza, ca era un borcan ratacit pe langa castron… la muraturi inca nu ma gandisem, ca nu prea se omoara copiii cu ele.
Dar sunt delicioase.
Daaaa, fix la urgenţă le-am făcut şi eu. Se fac tare tare repede. Pupăm
eu fac ton cu porumb si maioneza… retea asta suna taare bine, promit sa incerc 🙂