Reţete în imagini - paste cu ton

Reţete în imagini – paste cu ton

Reţeta de paste cu ton este “furată” de la colega mea, Corina, care, an de an, de ziua ei ne răsfaţă cu tot soiul de bunătăţi. Pastele cu ton sunt vedete.

Ingrediente

300 gr paste fusilli
o conservă ton în ulei (170gr)
o conservă porumb dulce (370 gr)
5-6 castraveţi în oţet
sare+piper după gust
opţional: 1-2 linguri maioneză, o mână de măsline rondele

Reţete în imagini - paste cu ton

Mod de preparare

Pastele se fierb şi se clătesc cu apă rece. După ce se scurg bine, peste ele se adaugă tonul (cu tot cu ulei), castraveţii tăiaţi rondele subţiri, porumbul (şi maioneza+măslinele, dacă vreţi). Se sărează & piperează după gust. Sunt bune după ce le lăsaţi  cam o oră la frigider.

În funcţie de preferinţe, puteţi pune mai mult/mai puţin peşte, prumb sau castraveţi. Eu v-am dat cantităţile pe care le folosesc, după gustul meu.

Spor la gătit paste cu ton!

Despre diversificare şi alte reţete, am scris aici.

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.

3 Comments

  1. Asta e mancarea noastra de urgenta. Saptamana asta i-am pus si maioneza, ca era un borcan ratacit pe langa castron… la muraturi inca nu ma gandisem, ca nu prea se omoara copiii cu ele.
    Dar sunt delicioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close