Acum vreau să vă fac poftă cu o friptură cu legume la cuptor. Apelez la ea ori de câte ori vreau să fac ceva rapid cu ce am prin frigider. Ingredientele şi cantităţile variază. Poate doar vinul nu. Aruncaţi într-o tavă ce carne şi legume aveţi prin casă, turnaţi vreo 200 ml de vin. Daţi la cuptor şi gataaaa! Asta, pe scurt. Pentru doritoarele de detalii, iată-le.
Ingrediente
carne (3-4 pulpe de pui sau câteva medalioane carne de porc)
3 cepe medii
3-4 morcovi medii
5-6 ciuperci
o vânătă (feliile se taie ceva mai groase!) medie
1-2 ardei graşi
3 cartofi medii
4-5 căţei de usturoi
condimente după gust. Eu folosesc delikat, cimbru şi, după caz, ”amestec pentru friptura de porc”, luat din comerţ
Mod de preparare
Se aruncă pieliţa de pe pulpe, apoi acestea se crestează. În crestătură se introduc căţeii de usturoi tăiaţi pe lung.
Ceapa rondele şi legumelele tăiate se adaugă în tava cu carne. Peste se presară condimente după gust
Se toarnă vinul
Apoi se lasă la cuptor până se rumenesc. Pulpele se întorc de pe o parte pe cealaltă
Când folosesc ciuperci, înţep pălăriile, să se pătrundă mai bine
Când fac tăvi separate, una de legume, una de carne, atunci pun vin în ambele. Iar ceapa atât peste carne, cât şi peste legume.