friptură cu legume la cuptor

Rețete în imagini – friptură cu legume la cuptor

Acum vreau să vă fac poftă cu o friptură cu legume la cuptor. Apelez la ea ori de câte ori vreau să fac ceva rapid cu ce am prin frigider. Ingredientele şi cantităţile variază. Poate doar vinul nu. Aruncaţi într-o tavă ce carne şi legume aveţi prin casă, turnaţi vreo 200 ml de vin. Daţi la cuptor şi gataaaa! Asta, pe scurt. Pentru doritoarele de detalii, iată-le.


Ingrediente

carne (3-4 pulpe de pui sau câteva medalioane carne de porc)
3 cepe medii
3-4 morcovi medii
5-6 ciuperci
o vânătă (feliile se taie ceva mai groase!) medie
1-2 ardei graşi
3 cartofi medii
4-5 căţei de usturoi
condimente după gust. Eu folosesc delikat, cimbru şi, după caz, ”amestec pentru friptura de porc”, luat din comerţ

Mod de preparare

Se aruncă pieliţa de pe pulpe, apoi acestea se crestează. În crestătură se introduc căţeii de usturoi tăiaţi pe lung.

Ceapa rondele şi legumelele tăiate se adaugă în tava cu carne. Peste se presară condimente după gust

Se toarnă vinul

Apoi se lasă la cuptor până se rumenesc. Pulpele se întorc de pe o parte pe cealaltă

Când folosesc ciuperci, înţep pălăriile, să se pătrundă mai bine

Când fac tăvi separate, una de legume, una de carne, atunci pun vin în ambele. Iar ceapa atât peste carne, cât şi peste legume.

Spor  la gătit friptură cu legume la cuptor!

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Scroll Up
%d bloggers like this: