Dacă e weekend, zic să vin cu o rețetă. Ciorbă rădăuțeană, sau ”înlocuitoarea ciorbei de burtă” cum îi mai spun eu 😉 . Și e foarte simplu de preparat, am descoperit eu de curând. Așadar, să-i dăm drumul!
Ingrediente
– 3 bucăți spate de pui
– circa 4 litri apă
– un ardei gras roșu mare
– 2 morcovi medii (eu am avut baby morcov)
– 2 cepe mici
– 3 gălbenușuri
– o albitură (păstrârnac)
– o rădăcină de pătrunjel
– 3 căței mari usturoi (pentru un gust moderat de usturoi). Dar, dacă vă place să simțiți usturoiul ”la greu”, mai adăugați 2-3 căței
– o bucată de praz cam cât palma
– o legătură de pătrunjel
– 200 g smântână
Mod de preparare
Se fierbe carnea, apoi se scoate și, când s-a răcit, se bucățește
În apa în care a fiert carnea se pun legumele. Eu am pus ceapa întreagă, pe care, apoi, am aruncat-o
Când legumele au fiert, într-un bol separat am pus usturoiul pisat/tocat, l-am amestecat cu gălbenușurile
Apoi am adăugat smântâna, care era la temperatura camerei, nu direct de la frigider!
După ce au fiert legumele, am adaugat carnea și am oprit focul. Am luat două polonice cu supă și le-am pus peste smântâna cu usturoi, am amestecat bine. Smântâna diluată am turnat-o în oală, am adăugat verdeața și am mai lasat 1-2 minute la fiert la foc mic. La final, arăta așa:
Aoleu, deja ma ia cu lesin, arata demential!
Merci. E delicioasă!
foarte frumos ,dar ce faci daca ai un copil care nu vrea categoric sa manance asa ceva?
doar pentru ca are smantana si ou……….
îi faci altceva. La noi funcţionează foarte bine păcălealea. Eu îi pun fetei un castronel cu ciornă pe masă, apoi strig la tati: ”Tati, să nu carecumva să mănânci ciorbiţa Alexiei din castron!”. Tati vine repede şi zice că el vrea să o mănânce. Alexia sare şi ea şi uite aşa îşi papă mâncarea.