Am văzut această reţetăacum ceva timp. Am botezat-o ”chec de biscuiți” după ce i-am mai adus îmbunătățiri.
Ingrediente:

Două ciocolate (200 g)
100 g unt sau margarină
400 g zahăr
200 g biscuiţi (dintr-aceia care se fărâmiţă foarte uşor)
300 ml apă
250 g lapte praf
esenţă de rom
nucă pisată
2 linguri cacao
Mod de preparare
Apa se pune la fiert cu zahărul. După ce acesta s-a dizolvat se adaugă tabletele de ciocolată.

Şi după ce acestea s-au topit se pun lingurile cu cacao. Totul la foc mic!

Apoi se pune laptele praf. Se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloaşe.

Se adaugă margarina tăiată în bucăţi şi se opreşe focul. La final, esenţa de rom

Se lasă la răcit.
Într-o tavă de chec, sau de cozonac se pune o folie de aluminiu, apoi un rând de biscuiţi

Peste biscuiţi se toarnă crema răcită complet, apoi iar un strat de biscuţi şi tot aşa.

Ultimul strat va fi de ciocolată

Pe deasupra se presară nuca şi biscuiţi fărâmiţaţi

Se bagă la frigider. Eu l-am lăsat de pe seară până a doua zi dimineaţă. Poate fi servit ca atare, sau cu frişcă
ms pt reteta cris….abia akm am dat de ea….ms mult………………va poppppppppp