Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Rețete în imagini – “chec din biscuiți”

Am văzut această reţetăacum ceva timp. Am botezat-o ”chec de biscuiți” după ce i-am mai adus îmbunătățiri.

Ingrediente:

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Două ciocolate (200 g)

100 g unt sau margarină

400 g zahăr

200 g biscuiţi (dintr-aceia care se fărâmiţă foarte uşor)

300 ml apă

250 g lapte praf

esenţă de rom

nucă pisată

2 linguri cacao


Mod de preparare

Apa se pune la fiert cu zahărul. După ce acesta s-a dizolvat se adaugă tabletele de ciocolată.

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Şi după ce acestea s-au topit se pun lingurile cu cacao. Totul la foc mic!

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Apoi se pune laptele praf. Se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloaşe.

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Se adaugă margarina tăiată în bucăţi şi  se opreşe focul. La final, esenţa de rom

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Se lasă la răcit.

Într-o tavă de chec, sau de cozonac se pune o folie de aluminiu, apoi un rând de biscuiţi

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Peste biscuiţi se toarnă crema răcită complet, apoi iar un strat de biscuţi şi tot aşa.

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Ultimul strat va fi de ciocolată

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Pe deasupra se presară nuca şi biscuiţi fărâmiţaţi

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Se bagă la frigider. Eu l-am lăsat de pe seară până a doua zi dimineaţă. Poate fi servit ca atare, sau cu frişcă

Acum v-ați lămurit de ce îi spun eu chec de biscuiți?

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.

1 Comments

  1. ms pt reteta cris….abia akm am dat de ea….ms mult………………va poppppppppp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close