Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Rețete în imagini – “chec din biscuiți”

Am văzut această reţetăacum ceva timp. Am botezat-o ”chec de biscuiți” după ce i-am mai adus îmbunătățiri.

Ingrediente:

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Două ciocolate (200 g)

100 g unt sau margarină

400 g zahăr

200 g biscuiţi (dintr-aceia care se fărâmiţă foarte uşor)

300 ml apă

250 g lapte praf

esenţă de rom

nucă pisată

2 linguri cacao


Mod de preparare

Apa se pune la fiert cu zahărul. După ce acesta s-a dizolvat se adaugă tabletele de ciocolată.

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Şi după ce acestea s-au topit se pun lingurile cu cacao. Totul la foc mic!

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Apoi se pune laptele praf. Se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloaşe.

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Se adaugă margarina tăiată în bucăţi şi  se opreşe focul. La final, esenţa de rom

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Se lasă la răcit.

Într-o tavă de chec, sau de cozonac se pune o folie de aluminiu, apoi un rând de biscuiţi

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Peste biscuiţi se toarnă crema răcită complet, apoi iar un strat de biscuţi şi tot aşa.

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Ultimul strat va fi de ciocolată

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Pe deasupra se presară nuca şi biscuiţi fărâmiţaţi

Rețete în imagini - "chec din biscuiți"

Se bagă la frigider. Eu l-am lăsat de pe seară până a doua zi dimineaţă. Poate fi servit ca atare, sau cu frişcă

Acum v-ați lămurit de ce îi spun eu chec de biscuiți?

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.

One Comment

  1. ms pt reteta cris….abia akm am dat de ea….ms mult………………va poppppppppp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Scroll Up
%d bloggers like this: