Introdus în meniul Alexiei de la 10 luni
Ingrediente: o bucată cât palma de file de peşte, un cartof mediu, un morcov potrivit, un bucheţel de broccoli, o mână de fasole păstăi, o mână de mazăre, o fâşie de ardei gras mic (cam cât două degete), ulei de măsline, un căţel mic-mic de usturoi (introdus în meniul Alexiei cu acordul pediatrei!), oregano sau pătrunjel
Mod de preparare: Eu le-am făcut la steamer, dar pot fi făcute şi la aragaz, sau la cuptor, în folie de aluminiu. Am pus legumele, fără broccoli, la fiert 15-20 minute, apoi am adăugat şi broccoli. Peştele l-am uns cu ulei, apoi am presărat pe el puţin oregano. L-am pus în steamer în compartimentul de jos, iar deasupra am pus legumele şi am mai dat la fiert 15 minute. Legumele le-am pasat bine-bine, iar peştele l-am tăiat bucăţele. Cât am preparat astea, i-am dat Alexiei să pape jumătate din cartoful fiert, din morcov şi o fâşie mică de peşte, că doar am trecut la finger food, şi nu vreau să o dezvăţ de bunul obicei de a păpa singură… nu?
Vezi AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă
Usturoiul nu se introduce in alimentatia copilului pana la varsta de 2 ani, deoarece organismul lui nu e pregatit sa-l digere (vezi recomandari OMS).
Am folosit un căţel mic, cât unghia degetului. Pediatra nu m-a certat, nu m-a avertizat că i-ar face rău, de aceea l-am şi folosit. Fireşte, nu am făcut exces, nu cred că se poate numi exces dacă i-am dat copilului ocazional ustroi cât unghia de la deget… Sincer, nu mi-am crescut copilul după cărţi. Am citit, da, dar nu am făcut fix ca la carte, nu am fost habotnică şi am căutat să nu ies din litera cărţilor sau a studiilor specialiştilor pe teme de creşterea copilului.
Se permite usturoi dupa 1 an, doar in cantitati mici. Mai ales in perioada virozelor!
Eu am introdus usturoiul, în cantitate foarte mică şi ocazional, DOAR cu ACORDUL pediatrei. Asta şi pentru că Alexia a tot făcut viroze de mică