Reţetă ostropel de pui pentru bebici

>

Introdus în meniul Alexiei de la 9 luni
Ingrediente: un ciocănel de pui, un cartof mic, o ceapă mică, o felie de ardei gras, un căţel de usturoi, un morcov mic, o roşie mică, puţin pătrunjel
Mod de preparare: se fierbe puiul separat, se ia spuma. În alt vas se pun legumele la fiert: morcovul şi cartoful se toacă mărunt, iar ceapa şi ardeiul se pun netocate. Când au fiert legumele, ceapa şi ardeiul se aruncă. Se adaugă carnea tocată mărunt, apoi roşia pasată la blender după ce, în prealabil, a fost decojită. Se adaugă şi pătrunjelul şi se mai lasă la fiert până scade bine de tot. Pentru bebicii mai mici, care nu ştiu să mestece bine, totul se poate pasa cu blenderul până se obţine o pastă. Dar, dacă bebelul poate mesteca, fără să se înece, se pot lăsa ceva bucăţele.

În ostropelul pentru noi, nu pun cartof, dar în cel pentru Alexia pun din două motive:
1. Alexiei îi place foarte mult cartoful
2. Pentru consistenţă

Vezi  AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
  

Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Scroll Up
%d bloggers like this: