Reţetă mere cu scorţişoară (şi dovleac) pentru bebe

Alexia abia accepta să pape măr crud. Nici combinat sau ascuns printre alte fructe nu îl voia. În schimb, e înnebunită după mărul copt sau  fiert cu scorţişoară… Şi, dcă e combinat cu dovleac sau chiar cu banană, e cea mai fericită!

 Introdus în meniul Alexiei de la 9 luni jumate

 Ingrediente: un măr golden (e mai bun), o bucăţică de dovleac, un vârf de linguriţă de scorţişoară

Mod de preparare: se spală mărul, se decojeşte, se scot sâmburii şi cochiliile acestora, se pudrează cu socrţişoara şi se pune la fiert. Opţional, la fiert se poate pune şi o bucăţică de dovleac. Alexiei îi place la nebunie combinaţia asta! Se pasează totul cu furculiţa şi… poftă bună!

11 Comments

  1. Am vazut-o, am facut-o, dar nu am apucat sa iti multumesc de idee. I-a placut la nebunie lui David.

  2. eu nu am folosit dovleac la baiat, acum vad ca tu folosesti, poate intrebarea e prosteasca dar folosesti dovleac pt placinte la pireurile din fructe? fiert si apoi in combinetie cu ce vreau eu sa ii mai pun?
    eu nu mananc nici placinte cu dovleac cu toate ca sotul e innebunit de asta te intreb, la mine e fruct nou 🙂

    1. Dap, dovleacul acelape care îl pui în plăcinte. Îl combini cu ce îi place puiului tău. Testezi puţin câte puţin, aşa am făcut şi eu. Eu îl fierb, dar nu mai ştiu unde am văzut îl dau copiilor şi copt şi în mâncare, chiar.

  3. La ce varsta se poate introduce scortisoara in alimentatia bebelusului? Baietelul meu abia a facut 6 luni si, pentru ca refuza sa pape marul crud simplu, ma gandeam sa incerc combinatia propusa aici. Ms.

    1. Cel mai bine întrebi pediatrul. Eu la 8-9 luni am început să îi dau scorţişoară, câte un vârf de cuţit în laptele cu medicamente sau ăn anumite prăjiturele pentru ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close