Introdusă în meniul Alexiei de la 9 luni
Ingrediente pentru o porţie: o mână de mazăre (proaspătă sau congelată, nu dintr-aceea la borcan sau prefiartă!), brânză calcică sau brânză din lapte bătut, o jumătate de ceapă, o jumătate de morcov, două linguriţe cu smântână, câteva firicele de mărar
Mod de preparare: Mazărea se fierbe până devine fragedă. Eu am fiert-o vreo 30 de minute, am acoperit-o mereu cu apă, apoi am mai lăsat-o vreo 10 minute cu capacul pus. Înainte să pun capacul am adăugat ceapa şi morcovut tăiat mărunt. Ceapa am aruncat-o apoi am pasat totul cu blenderul bine-bine, iar la final am adăugat brânza, smântâna şi mărarul.
uite ca de mazare uitasem. 😛 Nu i-am dat pana acum dar cred ca saptamana asta nu scapa pana nu o gusta. 😛
merci! 😉
cu mare drag 😀
Daca tot pasezi,lasa si din ceapa,chiar daca nu toata.Nu iuta sa pui si un usturoi in apa cand fierbi,zise baba de mine.Si noi am avut mancarica de mazare si succes neasteptat.Pupici la fete papacioase.
uneori pun, alteori nu. de cele mai multe ori, usturoiul îl las şi în mâncare. Acum nu am pus 😀 Merci pt sfaturi, dragă “mamaie” :)))
PS dk îmi mai dai sfaturi, adta nu înseamnă că eşti mamaie, ci doar că mă ajuţi. Clar??
Ha ,ha,sunt ametita inca de dimineata iuta=uita.Am zis bine baba.Pup.
păi da, normal că eşti ameţită că azi se beau 40 de pahare :)))