Reţetă griş cu lapte şi cereale pentru bebe

Introdusă în meniul Alexiei de la 9 luni

Ştiu că grişul cu lapte se poate introduce de foarte devreme în meniul copiilor, dar, mărturisesc, abia pe la 9 luni mi-am amintit de banalul griş cu lapte… Pentru a-l face şi mai gustos, i-am introdus şi cereale.

Ingrediente: o lingură plină cu griş, 200 ml lapte, 2-3 linguriţe cu cereale pentru bebe, un strop de scorţişoară

Mod de preparare: se pune laptele la fiert, când dă în clocot se pune grişul, se amestecă mereu, timp de 2-3 minute. Se dă de pe foc, se adaugă cerealele şi scorţişoara

Vezi  AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
  

Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă 

Dă un share:

14 Comments

  1. Azi am facut fidea cu lapte si a luat 4 lingurite apoi deloc ?

  2. Buna ziua,
    Intrebarea mea ar fi cu ce tip de lapte azi preparat grisul? Eu alaptez si as vrea sa stiu daca se poate face cu lapte de vaca.multumesc.

  3. Da,am crescut cu lapte de vaca dar vacile erau duse la păscut, nu ca acuma ca le injectează și le dau tot felul de prafuri sa mănânce

  4. Dar noi nu cu lapte de vaca am crescut acum de ce este interzis

  5. Laptele de vaca e interzis…dar despre borcanasele din comert ai o parere extraordinara :))) cred ca si comfortul e de vina aici! Eu gatesc zilnic copilasului meu,sunt foarte multe retete pe net in functie de varsta copilului…good luck

  6. buna mamici! a ajuns si fetita mea la 9 luni si a mancat doar Hipp, Milupa, Baby Love – ma refer la borcanase cu legume, fructe, legume cu carnita, gris, cereale cu fructe. Eu am incredere maxima in tot ce i-am dat pana acum, sunt pe varste facute, fara gluten, fara adaos de zahar, sunt BIO. Nu i-am facut niociodata gris, budinca, altele, pt ca de obicei sunt retete cu lapte si laptele de vaca e interzis pana la 2 ani iar laptele praf nu se fierbe. Voi ce ma sfatuiti sa fac? Ce mananca ea acum cereale, babykeks ( biscuiti pt bebelusi), gris se prepara cu apa calduta la 40 grade, sunt instante dar foarte bune si am incredre in ele. Doar ca as mai diversifica… pls help 🙂 !!!

  7. bun rău şi cu gem. aşa mănânc eu ce rămâne de la Alexia… adică o linguriţă, două. uneori fac mai mult griş, ca să îmi rămână şi mie ceva 😀

  8. laura, dupa ce trecem şi noi de 1 an, o să facem cunoştinţă cu zahărul 🙂 Cred că e demenţial cu zahăr caramelizat

  9. Maria mananaca gris cu lapte cu gem de prune…
    gemul e facut special pt ea de bunica, fara adaos de zahar, iar grisul il face mama. 😀 😀 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll Up
%d bloggers like this: