rețetă de clatite

Rețetă de clătite, by Alexia. Ei bine, da, fata mea îmi face clătite!

Astăzi, vă propun o rețetă de clătite. De data aceasta, nu una făcută de mine, ci de fata mea, Alexia…

Ușor-ușor, fii-mea începe să îmi ia locul la cratiță. Primul preparat pe care ea îl face cap-coadă este un desert. Preferatul întregii familii: clătite. La nici 8 ani, când a făcut prima dată clătite, Alexia și-a luat în serios rolul de bucătăreasă. Acum nu ratează ocazia să îmi facă niște clătite atunci când îi zic că aș mânca un desert bun-bun.

La început, m-a urmărit pe mine cum le fac. Apoi, a cerut să mă ajute. Am lăsat-o. Firește, când a trecut ea la comandă, o parte din amestec a aterizat pe masă. Tot la prima ei încercare, lichidul pentru clătite era plin de cocoloașe, dar le-am dres după ce l-am strecurat. De partea cu aragazul și umplerea clătitelor, până acum ceva timp, m-am ocupat eu. Mi-a fost teamă să o las să umble cu tigaia încinsă.

Într-o bună zi, m-a rugat să o las pe ea să facă totul singură, cap-coadă. De la prepararea amestecului, până la făcut clătitele în tigaie și umplerea lor cu gem sau ciocolată. Și, pentru că știe că îmi place să imortalizez lucrurile importante pe care le face, m-a rugat să o filmez. Fără regie, fără indicații din partea mea, Alexia și-a intrat în rolul de chef de cum am dat drumul la înregistrare. Mărturisesc că și eu am rămas plăcut impresionată de modul în care oferea ea explicațiile. Zici că vorbește în fața camerei de când s-a născut!

Așadar, pentru rețeta de clătite a Alexiei, vă invit să urmăriți clipul de mai jos, sau să accesați acest link:  https://www.youtube.com/watch?v=0xrPBm-XUYE. Ingredientele și cantitățile vin și ele, acuș-acuș.

 Ingrediente:

clatite-ingrediente

OPȚIONAL: o jucărie de pluș pe post de ajutor de bucătar 😉
Două ouă
700 g făină
Un litru lapte călduț
O lingură cu ulei (care se pune în compoziție)
4 linguri cu ulei pentru ungerea tigăii
Un vârf de linguriță cu sare
Esență de vanilie

Pentru umplut clătitele, noi folosim: sirop de arțar+nucă pisată, ciocolată tartinabilă + nucă pisată, gemuri de tot felul (căpșune, vișine, afine, zmeură, gutui, caise, piersici – ce avem prin casă).

rețetă de clatite

Modul de preparare vi l-a explicat Alexia în clipul de mai sus. Așa că nu-mi rămâne decât să vă urez spor la gătit și poftă bună!

Disclaimer: nu sunt un maestru bucătar, ci o femeie obișnuită, care nu pretinde că face cele mai cele preparate, ca la carte, ca un adevărat chef. Știu să gătesc atât cât să nu-mi omor familia și musafirii. De aceea, pe blogul meu nu vei vedea fotografii cu preparate care să arate ca în revistele de specialitate sau ca în emisiunile culinare. Dar tot ce prepar în bucătărie îți garantez că este comestibil 😉

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close