Reţetă ciulama cu/fără legume pentru bebici

Introdusă în meniul Alexiei la aproape 10 luni

Această ciulama poate fi servită bebicului fie doar cu carne, fie şi cu legume. Alexiei nu i-a plăcut doar cu carne, însă, de cum a simţit gustul legumelor, a păpat fără oprire.

Ingrediente: o lingură cu ulei, o ligură cu făină, 100 ml de lapte (sau, în loc de lapte, se poate folosi zeama în care au fiert legumele, sau un amesctec din aceasta şi zeama în care a fiert carnea), oregano sau pătrunjel, un ciocănel de pui (sau o bucată cam cât palma de piept sau de puplă de curcan), un morcov mic, 1-2 rondele de dovlecel, o floricică de broccoli, o ceapă mică, un cartof mic, puţină albitură, câteva bucăţi de zucchini.

Mod de preparare: se fierb, separat, carnea şi legumele (broccoli, dovlecelul şi zucchini se adaugă cu 5 minute înainte de a opri focul). Într-o crăticioară, la foc mic, se amestecă uleiul cu făina fff puţin (atenţie! a nu se lăsa până îşi schibă făina culoarea, până se “prăjeşte”), apoi se adaugă laptele (sau zeama de la fierturi, cum doriţi) şi se amestecă fără oprire vreo 5 minute. Se pune oregano sau pătrunjel când e aproape gata.
Acum, puteţi pune în acest sos doar carnea, sau puteţi pune şi carnea şi legumele fierte mai devreme, depinde cum îi place lui bebeică.

Varianta doar cu carne:

Varianta cu carne şi legume:

Dă un share:

8 Comments

  1. astazi am incercat reteta, in varianta si cu carne si cu legume. A papat mai mult decat in alte zile, ceea ce inseamna ca i-a placut. Multumesc pentru retete!

  2. Hmm, mă gândeam k are şi ea liber, să o trimiţi pe la mn să îmi facă şi mie papa bun
    cât despre schimbarea ei de cd cu Maria, la fel s-a întâmplat şi cu ai mei. parca au renascut şi, parcă, sunt din nou copii, atât de plini de viaţă şi de puşi pe şotii sunt!

  3. nu! 🙂 o data cu venirea pe lume a Mariei, mi-am pierdut statutul de mezina si toata grija si afetiunea ei, parca au inflorit si se rasfrang asupra Mariei… si totusi nici me mine sau pe sor-mea nu ne-a uitat. 😉

  4. astea deja e grele…. 😛 😛 😛
    Suna tare apetisant insa nu ma incumet la prepar asa ceva. Bunica (mea) i-a facut Mariei din prepelita si a avutmmare succes. 🙂 … Noroc cu bunica-mea ca asa mai apuca si maria sa mai pape altecav in afara de supa. 😀 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll Up
%d bloggers like this: