Reţetă ciulama cu/fără legume pentru bebici

Introdusă în meniul Alexiei la aproape 10 luni

Această ciulama poate fi servită bebicului fie doar cu carne, fie şi cu legume. Alexiei nu i-a plăcut doar cu carne, însă, de cum a simţit gustul legumelor, a păpat fără oprire.

Ingrediente: o lingură cu ulei, o ligură cu făină, 100 ml de lapte (sau, în loc de lapte, se poate folosi zeama în care au fiert legumele, sau un amesctec din aceasta şi zeama în care a fiert carnea), oregano sau pătrunjel, un ciocănel de pui (sau o bucată cam cât palma de piept sau de puplă de curcan), un morcov mic, 1-2 rondele de dovlecel, o floricică de broccoli, o ceapă mică, un cartof mic, puţină albitură, câteva bucăţi de zucchini.

Mod de preparare: se fierb, separat, carnea şi legumele (broccoli, dovlecelul şi zucchini se adaugă cu 5 minute înainte de a opri focul). Într-o crăticioară, la foc mic, se amestecă uleiul cu făina fff puţin (atenţie! a nu se lăsa până îşi schibă făina culoarea, până se “prăjeşte”), apoi se adaugă laptele (sau zeama de la fierturi, cum doriţi) şi se amestecă fără oprire vreo 5 minute. Se pune oregano sau pătrunjel când e aproape gata.
Acum, puteţi pune în acest sos doar carnea, sau puteţi pune şi carnea şi legumele fierte mai devreme, depinde cum îi place lui bebeică.

Varianta doar cu carne:

Varianta cu carne şi legume:

8 Comments

  1. astea deja e grele…. 😛 😛 😛
    Suna tare apetisant insa nu ma incumet la prepar asa ceva. Bunica (mea) i-a facut Mariei din prepelita si a avutmmare succes. 🙂 … Noroc cu bunica-mea ca asa mai apuca si maria sa mai pape altecav in afara de supa. 😀 😀

    1. nu! 🙂 o data cu venirea pe lume a Mariei, mi-am pierdut statutul de mezina si toata grija si afetiunea ei, parca au inflorit si se rasfrang asupra Mariei… si totusi nici me mine sau pe sor-mea nu ne-a uitat. 😉

  2. Hmm, mă gândeam k are şi ea liber, să o trimiţi pe la mn să îmi facă şi mie papa bun
    cât despre schimbarea ei de cd cu Maria, la fel s-a întâmplat şi cu ai mei. parca au renascut şi, parcă, sunt din nou copii, atât de plini de viaţă şi de puşi pe şotii sunt!

  3. astazi am incercat reteta, in varianta si cu carne si cu legume. A papat mai mult decat in alte zile, ceea ce inseamna ca i-a placut. Multumesc pentru retete!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close